Opmerkelijke spitsenruil tussen RKC Waalwijk en NAC Breda

Reacties

RKC Waalwijk en NAC Breda hebben een opvallende spitsenruil afgerond. Mario Bilate gaat van RKC naar NAC, terwijl Finn Stokkers de omgekeerde weg bewandelt. Beide clubs bevestigen de deal.

Opmerkelijke spitsenruil tussen RKC Waalwijk en NAC Breda
© Pro Shots

De 29-jarige Bilate was vorig seizoen basisspeler bij RKC en maakte ook voor het nieuwe seizoen een goede kans om te gaan starten. Toch vervolgt de aanvaller zijn loopbaan nu in de Keuken Kampioen Divisie. 'Met Mario halen we een ander type spits in huis', zegt NAC-coach Maurice Steijn op de website van zijn club. 'Een balvaste, sterke spits. Hier waren we al enige tijd naar op zoek en we zijn dan ook erg blij dat we hem mogen verwelkomen. Met al zijn ervaring denken we dat we met Bilate er bij weer een mooie stap hebben gezet in het vormen van de selectie.'

RKC krijgt hier de 24-jarige Stokkers voor terug. Hij heeft een tweejarig contract getekend in het Mandemakers Stadion. 'Op het moment dat NAC Breda zijn concrete interesse toonde voor Mario Bilate, hebben wij van de gelegenheid gebruikt gemaakt om tegelijkertijd Finn Stokkers over te nemen. In de persoon van Finn halen we een speler in huis die dichterbij de eigenschappen van een spits komt zoals wij binnen RKC Waalwijk nastreven', stelt algemeen directeur Frank van Mosselveld.

Bij NAC zagen ze Stokkers niet als de kapstok van het elftal. Met veel aanvallend ingestelde spelers die vanaf het middenveld bijsluiten is de voormalige speler van Sparta en Fortuna Sittard niet de juiste man in de speelwijze die trainer Steijn voor ogen heeft. Bovendien bestond er twijfel over zijn rendement. Het vermoeden dat er een en ander speelde rond Bilate was wel aanwezig. De spits was vorig seizoen aanvoerder van de Waalwijkse ploeg, maar de aanvoerdersband was voor dit seizoen nog niet vergeven door trainer Fred Grim.

Bilate is wel een aanspeelpunt waar spelers makkelijk bij aan kunnen sluiten, Stokkers is meer een speler die ruimte nodig heeft om zijn weg naar het doel te zoeken. Het moment van de ruil is opmerkelijk en dat de ene speler een stap terug naar de eerste divisie doet en de ander juist naar de Eredivisie gaat is op zich verrassend, maar de gedachte achter de ruil is te begrijpen, gezien de behoefte aan het soort aanvaller dat beide ploegen hebben.

Stokkers is de negende nieuwkomer bij RKC, maar daar blijft het niet bij. 'Met de komst van Finn zijn we nog niet klaar op de transfermarkt. Ons streven is om de spitspositie dubbel te bezetten', zegt Van Mosselveld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.