Opmerkelijk: contract PSG-coach nog niet goedgekeurd door Franse bond

Reacties

Christophe Galtier heeft nog niet de juiste papieren om trainer van Paris Saint-Germain te kunnen zijn. Dat meldt L'Équipe op basis van informatie van de Franse voetbalbond.

Opmerkelijk: contract PSG-coach nog niet goedgekeurd door Franse bond
© Pro Shots
Clermont
Clermont
0 - 5
PSG
PSG

Zoals gebruikelijk moest het contract van de 55-jarige coach bij PSG naar de Franse voetbalbond gestuurd worden ter controle. Bij het doorlopen van het administratieve proces kwamen problemen aan het licht. De voormalige succestrainer van Saint-Étienne, Lille en OGC Nice heeft verzuimd zijn belangrijkste UEFA-diploma te vernieuwen.

Coaches moeten eens per drie jaar een soort extra training doorlopen om hun UEFA-contract geldig te houden. Galtier heeft dat niet gedaan en moet de Franse bond nu snel om uitstel vragen, zodat hij in een van de komende interlandperiodes aan de slag kan met de extra cursus van de Europese voetbalbond. Vooralsnog zijn de lichten niet op groen gezet voor Galtier.

De Ligue 1-kampioen begint zaterdagavond aan de competitie met een uitwedstrijd tegen Clermont. PSG zal met de Franse bond snel een oplossing willen vinden om het competitiedebuut van Galtier als trainer van de Parijzenaren mogelijk te maken. Vorige week werd door het sterrenensemble ten koste van Nantes al de Franse Super Cup gewonnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.