Opluchting voor VVV: rechter scheldt grootste deel van miljoenenschuld kwijt

Reacties

Het schuldsaneringstraject van VVV-Venlo is beëindigd. Door een uitspraak van de rechter hoeft de club een grootste gedeelte van de miljoenenschuld niet te betalen. 'De eerste stap in de juiste richting', vindt interim-directeur Ruud Timmermans.

Opluchting voor VVV: rechter scheldt grootste deel van miljoenenschuld kwijt
© Pro Shots

VVV startte vorig jaar een WHOA-procedure (Wet Homologatie Onderhands Akkoord). Het doel was om tot een akkoord te komen met de schuldeisers en de belastingdienst. Het grootste deel van de crediteuren kon zich vinden in het voorstel van de Venlonaren. Een aantal schuldeisers verkocht VVV echter een 'nee'. Daarop deed de club een verzoek tot homologatie, dat door de rechter is gehonoreerd. Dat houdt in dat de schuldeisers die niet instemden met het voorstel alsnog verplicht zijn akkoord te gaan.

Door de uitspraak van de rechter wordt een aanzienlijk deel van de schuldenlast van VVV kwijtgescholden. Volgens De Limburger gaat het om een reducering van tachtig procent. De Keuken Kampioen Divisionist had bij de belastingdienst een schuld openstaan van drie miljoen euro en kampte daarnaast met een tekort van twee miljoen.

'Met de succesvolle afronding van het WHOA-traject is de eerste stap in de juiste richting gezet', zegt Timmermans op het digitale thuis van VVV. De interim-directeur waarschuwt dat de club nog altijd voor financiële uitdagingen staat. 'Maar vanaf nu kunnen we in ieder geval echt gaan bouwen aan een financieel gezonde toekomst voor de club.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.