Openda schrijft Ligue 1-geschiedenis met vliegensvlugge hattrick

Reacties

Loïs Openda heeft een wel heel bijzondere hattrick gemaakt in de uitwedstrijd van RC Lens tegen Clermont. De voormalige aanvaller van Vitesse maakte binnen vijf minuten drie goals.

Openda schrijft Ligue 1-geschiedenis met vliegensvlugge hattrick
© Pro Shots
Clermont
Clermont
0 - 4
Lens
Lens

Met een laag schot uit een moeilijke hoek maakte Openda in de dertigste minuut de 0-1. Daarna ging het snel op bezoek bij de middenmoter. Openda sloeg op aangeven van Adrien Thomasson in de 33ste minuut opnieuw toe. Clermont was amper van die klap bekomen, of het was alweer raak. Openda maakte in de 34ste minuut de 0-3 en zo was de hattrick van de 23-jarige goalgetter uit Luik compleet.

Openda scoorde drie keer in vier minuten en dertig seconden. Dat was geen enkele speler gelukt in de voorbije vijftig jaar in de Ligue 1. Het lukte sinds de eeuwwisseling alleen Matt Moussilou om drie keer te scoren binnen vijf minuten in de Franse competitie. Hij deed dat namens Lille in april 2005 tegen Istres.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Openda beleeft een sterk debuutseizoen bij Lens. De Belg heeft nu al twaalf keer gescoord in de Ligue 1. Hij is een van de smaakmakers bij de ploeg die de verwachtingen enorm overtreft. Lens klimt bij een zege in Clermont in ieder geval voor even naar de derde plek in de Franse competitie.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Openda
Meer over L. Openda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.