Op naar de transferzomer: situatie Van de Beek een van vele onzekerheden

Reacties

Wordt Ajax deze zomer geplaagd door een exodus? Tot voor kort leek dat onvermijdelijk, maar door de coronacrisis is het nog maar de vraag wie er naast Hakim Ziyech nog meer vertrekken uit Amsterdam.

Op naar de transferzomer: situatie Van de Beek een van vele onzekerheden
© Pro Shots

Ook Andre Onana, Nicolás Tagliafico, Sergiño Dest en Donny van de Beek hebben een vertrekwens, zij willen de stap naar de Europese top in de komende zomer zetten. Maar alleen bij Van de Beek is alles tussen speler, zijn management en Ajax al uitonderhandeld. Gedroomde clubs als Real Madrid en Manchester United hoeven alleen maar aan het gewenste bedrag te voldoen. De vraag is of dat in deze crisis gebeurt.

Er zijn nog veel meer onzekerheden aangaande de samenstelling van de selecties voor het nieuwe seizoen, zo blijkt uit een overzicht per club dat VI heeft samengesteld. Neem Heracles Almelo. Liefst zestien spelers beschikken over een aflopend contract in het Erve Asito. Om het wat inzichtelijker te maken: van het elftal dat op 8 maart met 4-2 won van RKC Waalwijk, staan er vijf over een aantal weken formeel niet meer onder contract in Almelo.

Van de overige zes spelers heeft topscorer Cyriel Dessers een duidelijke vertrekwens en is het ook niet uitgesloten dat er clubs zullen komen voor de betrouwbare keeper Janis Blaswich en middenveldsensatie Orestis Kiomourtzoglou.

Bij veel clubs keren ook huurlingen terug, zoals bij PSV. Wellicht dat talenten als Maximiliano Romero, Mauro Júnior en Armando Obispo in staat zijn de concurrentiestrijd van een impuls te voorzien.

Hoe ziet het huiswerk van de td's eruit? Lees het zeer uitgebreide overzicht op VI PRO. We bespreken de situatie bij alle achttien Eredivisie-clubs.

Een blik op de transferzomer: 'Bij Ajax staan alle seinen op rood'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.