Oostenrijkse topclubs strijden om Nelisse

Rapid Wien heette de voornaamste kandidaat te zijn Robin Nelisse in te lijven. De Oostenrijkse kampioen heeft concurrentie van Red Bull Salzburg.

Oostenrijkse topclubs strijden om Nelisse

FC Utrecht rekent in elk geval niet meer op een langer verblijf van Nelisse in De Galgenwaard. De aanvaller wil zijn transfervrije status benutten en heeft daarom een nieuwe aanbieding naast zich neergelegd.

Oostenrijk is mogelijk de nieuwe standplaats voor Nelisse. Kampioen Rapid Wien zou de aanvaller wil vastleggen, maar wijst de berichten over een op handen zijnde akkoord van de hand. 'Het is een klassiek voorbeeld van een vals bericht', zegt technisch directeur Alfred Hörtnagl tegen sportnet.at.

'We zijn geïnteresseerd, maar hebben dit onderwerp voorlopig losgelaten', aldus Hörthagl. 'Bovendien hebben we het contract van spits Stefan Maierhofer net verlengd. Over Nelisse heb ik overigens iets heel anders gehoord.'

Hörthagl refereert aan de berichten dat Red Bull Salzburg meer dan gemiddelde interesse heeft voor Nelisse. 'Ik kan hierover niets zeggen', reageert Heinz Hochhauser namens de club van Co Adriaanse. 'Het heeft geen zin hierover te praten voordat alles rond is.'

Met de laatste opmerking laat de technisch directeur wél doorschemeren te onderhandelen met de international van de Nederlandse Antillen. 'We zoeken nog een aanvaller, misschien is Nelisse wel de goede', zegt Hochhauser.

Bekijk hier al onze video's