Oostenrijk niet bang voor Oranje: 'We kunnen ze verslaan'

Reacties

Patrick Wimmer kijkt met veel vertrouwen uit naar het laatste groepsduel met Oranje. De middenvelder van Oostenrijk gelooft in drie punten.

Oostenrijk niet bang voor Oranje: 'We kunnen ze verslaan'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 3
Oostenrijk
Oostenrijk

Oostenrijk draait voorlopig een uitstekend toernooi. In de eerste wedstrijd werd nog nipt verloren van Frankrijk, maar afgelopen vrijdag werden tegen Polen drie belangrijke punten gepakt. Kwalificatie voor de achtste finales ligt voor het grijpen en een resultaat tegen Nederland zou die prestatie nog mooier maken.

'We kunnen Nederland dinsdag verslaan, we kunnen van iedereen winnen. We moeten ook echt voor de overwinning gaan", vertelde Wimmer in een interview met Get Football. 'Als dat lukt dan zijn we zeker door naar de volgende ronde.'

Wimmer benadrukte de goede sfeer in het kamp van Oostenrijk. 'Het gevoel in de groep is goed, iedereen is aan het lachen. We hebben als team laten zien waartoe we in staat zijn. We genieten van dit moment, maar ons werk is hier nog niet klaar.'

Ook bij een nederlaag tegen Oranje, maakt Oostenrijk nog een goede kans op de achtste finales. De ploeg van bondscoach Ralf Rangnick is momenteel namelijk de beste nummer drie van dit EK. Vooral het positieve doelsaldo van de Oostenrijkers kan daarbij een belangrijke rol spelen.

Europees Kampioenschap

De stand in Groep D

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 14 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Oostenrijk
Meer over Oostenrijk
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.