Oorlogstaal Leverkusen-baas: 'Geen spelers aan Dortmund meer verkopen'

Reacties

Bayer Leverkusen zit na de verloren bekerfinale tegen Bayern München niet bij de pakken neer. De club van trainer Peter Bosz wil de komende jaren doorpakken om eindelijk eens beslag te leggen op een prijs, vertelt bestuursvoorzitter Fernando Carro.

Oorlogstaal Leverkusen-baas: 'Geen spelers aan Dortmund meer verkopen'
© Imago

En dat doet de 55-jarige Spanjaard in gesprek met Bild in duidelijke taal. Bayer Leverkusen wacht sinds het winnen van de DFB-Pokal in 1993, de enige nationale hoofdprijs, al meer dan 25 jaar op nieuw succes. En dat terwijl Die Werkself sindsdien nog drie keer in de bekerfinale stond, waaronder dus recent tegen Bayern, vijf keer als tweede eindigde in de Bundesliga en in 2002 zelfs de Champions League-finale bereikte.

Al die keren greep Neverkusen - de bijnaam van de club - mis, maar daar moet de komende jaren een einde aan komen. 'We willen elk jaar om de prijzen spelen', vertelt Carro. 'En het doel is om in de komende jaren niet alleen in de buurt te komen, maar ook echt titels te pakken.' Daarnaast heeft Leverkusen als doelstelling geformuleerd zich bij de beste zestien clubs van Europa te scharen. 'Daar staan we voor en daar werken we hard aan.'

Transfermarkt
Om die ambities kracht bij te zetten, zal Leverkusen zich op de transfermarkt ook anders gaan opstellen. 'We moeten eraan werken dat onze topspelers langer blijven. Het gaat niet alleen om geld, maar ook om successen. De spelers moeten de overtuiging hebben dat ze hier iets kunnen winnen. En als iemand van ons dan toch naar een van de tien topclubs uit Europa gaat, kan ik daarmee leven', zegt de ambitieuze Carro.

Dat betekent dat Leverkusen een speler als Kai Havertz alleen nog wil verkopen aan clubs uit het rijtje Bayern München, Real Madrid, Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Manchester United en Tottenham Hotspur. Een transfer zoals die van Julian Brandt, vorig jaar naar Borussia Dortmund, past niet langer bij de ambities. 'Aan een club als Borussia Dortmund willen we geen spelers meer kwijtraken.'

Daarmee maakt Carro meteen duidelijk dat Leverkusen zich in dezelfde groep clubs als Dortmund, de laatste twee seizoenen de nummer twee van Duitsland achter Bayern, wil scharen. Daarbij hoort ongetwijfeld ook plaatsing voor de Champions League. Dit seizoen greep de ploeg van Bosz daar met twee punten minder dan Borussia Mönchengladbach net naast. Wel is het gat met BVB kleiner geworden: van achttien vorig seizoen naar zes nu.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
6
1899 Hoffenheim
34
15
7
12
53-53
0
52
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.