Ajax verslikt zich in amateurs van Quick '20

Ajax is er dinsdagavond niet in geslaagd ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding te winnen. Quick '20 hield de regerend landskampioen verrassend op een 1-1 gelijkspel.

Het was een moeizame wedstrijd voor de Amsterdammers, pas in de slotfase van de eerste helft werd het verschil gemaakt. Het was Mohammed Kudus, die net als aanvoerder Dusan Tadic zijn eerste minuten van de voorbereiding maakte, die scoorde na een corner (zie video onderaan). Daarvoor had Quick '20 de grootste kans van de eerste helft gekregen. De eerste 45 minuten stonden ook in het teken van Enric Llansana. De jonge verdediger kwam in de veertiende minuut in botsing met keeper Jay Gorter en moest per brancard van het veld.

In de tweede helft, toen spelers als Sébastien Haller en Perr Schuurs ook hun opwachting maakten, kwam Ajax er wederom moeilijk doorheen. In de eerste helft liet Quick '20 nog na dat af te straffen, in het tweede bedrijf lukte dit wel. Issy Wevers zal voor altijd kunnen vertellen dat hij de defensie van Ajax te slim af was en Remko Pasveer klopte: na goed terugleggen schoot hij raak voor de laatste goal van de wedstrijd.

Ajax speelt nog één oefenwedstrijd tijdens het eerste trainingskamp. Op 10 juli is SC Paderborn de tegenstander.

Opstelling eerste helft: Gorter; Regeer, Llansana (22. Hillen), Magallán, Baas; Fitz-Jim, Kudus, Taylor; Neres, Danilo, Tadic

Opstelling tweede helft: Pasveer; Mazroaui, Schuurs, Regeer, Salah-Eddine; Hlynsson, Ekkelenkamp, Jensen; Labyad, Haller, Van Axel Dongen (76. Martha)