Ook ultieme poging Mutu mislukt: Chelsea krijgt 17 miljoen van hem

Reacties

Ook de ultieme poging van Adrian Mutu (39) om een boete van ruim zeventien miljoen euro te ontlopen, heeft niets uitgericht. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft dinsdag geoordeeld dat de Roemeense oud-international dat bedrag moet terugbetalen aan Chelsea.

Ook ultieme poging Mutu mislukt: Chelsea krijgt 17 miljoen van hem

De Londenaren meenden recht te hebben op die grote som geld toen ze zich in 2004 genoodzaakt voelden het contract van Mutu te ontbinden toen hij werd betrapt op het gebruik van cocaïne. Daardoor liep de Premier League-club een transfersom mis, aangezien de aanvaller na het uitzitten van zijn straf voor Juventus tekende. Chelsea had in de zomer van 2003 Mutu nog voor 19 miljoen (andere bronnen melden 24) overgenomen van Parma.

In de jaren die volgden kreeg Mutu telkens weer te horen dat hij het bedrag toch echt verschuldigd was aan Chelsea. De aanvankelijke uitspraak van de FIFA dateert al van tien jaar geleden. Het Internationaal Sportgerechtshof CAS volgde de wereldvoetbalbond in 2009. Een brief, waarin de Roemeen om clementie vroeg, richtte vervolgens ook niets uit. In 2010 stelde ook het Zwitserse Hooggerechtshof de Engelse club in het gelijk.

De in 2016 gestopte Mutu, die ook een poging het bedrag te verhalen op Juventus zag stranden, legde zich niet neer bij die uitspraak en probeerde het dan maar te gooien op partijdigheid van het CAS. Het EHRM in Straatsburg heeft zijn beroep echter afgewezen, waardoor de gedeeld topscorer aller tijden van Roemenië (35 goals, samen met Gheorghe Hagi) naar eigen zeggen een 'onmenselijke boete' moet betalen die hij helemaal niet heeft.

Spelersprofiel

A. Mutu


Geboortedatum:
8 januari 1979
Leeftijd:
45
Geboorteplaats:
Călineşti
Nationaliteit
Roemenië
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
79 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.