Ook tweede doelman slaat modderfiguur: Tunesië morst wederom

Reacties

Een opmerkelijke keeperswissel heeft Tunesië bepaald niet geholpen op het toernooi om de Afrika Cup. Mede dankzij een enorme blunder van goalie Mouez Hassen kwamen De Adelaars van Carthago tegen Mali niet verder dan een remise.

Ook tweede doelman slaat modderfiguur: Tunesië morst wederom
Tunesië
Tunesië
1 - 1
Mali
Mali

Mali was het toernooi uitstekend begonnen: tegen Mauritanië werd er fris gevoetbald en bovendien met 4-1 gewonnen. Tunesië kende juist een moeizame start, aangezien het tegen het lager aangeschreven Angola niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Vrijdag stond na negentig minuten diezelfde eindstand op het scorebord.

Beide ploegen gingen met 0-0 de rust in, maar in het tweede bedrijf verdeelden ze de doelpunten netjes. De score werd geopend dankzij een enorme flater van Tunesië-keeper Hassen. De goalie van het tweede elftal van OGC Nice leek een corner vanaf de linkerkant vrij simpel te kunnen vangen, maar liet de bal door zijn vingers glippen en zag tot zijn eigen afgrijzen hoe die bal over de lijn verdween: 0-1.

(Tekst gaat door onder de tweet)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De flater was extra pijnlijk, omdat Hassen het toernooi was begonnen als tweede keus. In het openingsduel ging zijn concurrent Farouk Ben Mustapha echter verschrikkelijk in de fout. Bij een 1-0 voorsprong liet hij een slap schotje zomaar los, waardoor Angola in de rebound de gelijkmaker kon binnenschieten. Die flater kostte hem tegen Mali zijn basisplek, maar bondscoach Alain Giresse zag dat zijn keus voor Hassen bepaald niet werd beloond.

Toch hield Tunesië een punt over aan de wedstrijd, ook de 1-1 was opmerkelijk. Wahbi Khazri stuurde zijn vrije trap richting de voor hem rechterkant, maar via de schouder van FC Porto-aanvaller Moussa Marega (die in de muur stond) verdween de bal onhoudbaar in de andere hoek. Ervan uitgaande dat Angola zijn tweede duel wint van Mauritanië, het kleinduimpje uit de poule waartegen Tunesië de groepsfase afsluit, is de kans dat de Tunesiërs zich ondanks het nieuwe puntenverlies gaan plaatsen voor de achtste finale nog steeds aanwezig.

Afrika Cup

Stand Groep E Afrika Cup 2019 Egypt

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Mali
3
2
1
0
6-2
+4
7
2
Tunesië
3
0
3
0
2-2
0
3
3
Angola
3
0
2
1
1-2
-1
2
4
Mauritanië
3
0
2
1
1-4
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.