Ook personele problemen voor United richting derby

Reacties

Waar Manchester City het zonder de geschorste Sergio Agüero moet stellen, heeft United-manager José Mourinho ook de nodige kopzorgen voor de Manchester Derby. Zo staat het optreden van Henrikh Mkhitaryan op de tocht.

Ook personele problemen voor United richting derby

De Armeense bond meldt dat Mkhitaryan zeven tot tien dagen moet herstellen van de dijbeenblessure die hij opliep in het oefenduel van woensdag met Tsjechië. De 27-jarige middenvelder mist de start van de WK-kwalificatiereeks tegen Denemarken op 4 september, maar ook de kraker tegen City van 10 september komt mogelijk te vroeg.

De van Borussia Dortmund overgekomen Mkhitaryan, tot dusverre invaller in zijn eerste duels voor United, is niet het enige zorgenkindje van Mourinho. De Portugese manager verwacht dat de Argentijnen Sergio Romero en Marcos Rojo en de Ecuadoraanse rechtsback Antonio Valencia pas een dag voor het duel met City terugkeren van interlandverplichtingen in Zuid-Amerika.

Mourinho vindt het lastig dat zijn internationals verspreid binnendruppelen, maar ziet er ook voordelen in. 'Het liefst zie ik alle spelers vertrekken, dat zou betekenen dat iedereen is geselecteerd voor zijn nationale ploeg.' The Special One gaf alle spelers die niet werden opgeroepen twee dragen vrij. Zlatan Ibrahimovic kreeg er vier. 'Als je 34 jaar oud bent, heb je rust nodig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.