Ook Osasuna te sterk voor Barça

Ondanks de aanwezigheid van de beschikbare Nederlandse internationals heeft Barcelona een beschamende nederlaag geleden. Barça eindigde het duel met acht man. Real Madrid boekte een nipte zege.

Barcelona kreeg opnieuw een stevig tik. Na de uitschakeling door Liverpool bleek ook Osasuna te sterk voor de Catalaanse formatie. Barça had bij de KNVB aangedrongen op de aanwezigheid van de Nederlandse internationals. Louis van Gaal stemde uiteindelijk in, maar veel hielp de beschikbaarheid niet. Marc Overmars bracht beide ploegen in evenwicht. Nadat Alex Fernándes en Iván Rosado, die ook al de eerste treffer maakte, Osasuna op 3-1 hadden gebracht, ging het helemaal mis. Simão Sabrosa kreeg rood, Ivan de la Pena en Sergi volgden in de slotfase het slechte voorbeeld.

Real Madrid heeft met een moeizame zege verder afstand genomen van de concurrentie. De Koninklijke kwam twee keer via Raúl op voorsprong, maar moest even vaak de gelijkmaker incasseren. Maar op het doelpunt van Sávio had Real Zaragoza echter geen antwoord. Ook Valencia profiteerde niet te volle van de misstap van Deportivo. De ploeg van Hector Cuper kwam tegen het laaggeklasseerde Real Oviedo niet verder dan 0-0. Valencia verloor meer dan twee punten. Mauricio Pellegrino kreeg vlak voor tijd een rode kaart.

Real Mallorca heeft bij Villarreal in de strijd om een Champions League-plaats twee dure punten laten liggen. Toch konden de eilandbewoners tevreden zijn met het punt, want in de tweede maakte Mallorca een 2-0 achterstand goed. De voorsprong van Villareal verdween door toedoen van Daniel Guiza en Luis Carreras. Alavés verrassend onderuit tegen Málaga . De kersverse UEFA Cup-finalist had de tweede helft om een 2-0 achterstand goed te maken. Daarin slaagde de ploeg van Jordi Cruijff niet. Alavés kwam niet verder dan een doelpunt van Oscar Téllez.

Real Sociedad zette een stap in de richting van lijfsbehoud. De ploeg van John Toshack boekte een overtuigende 3-1 overwinning op Real Valladolid , dat nog steeds wacht op de eerste uitoverwinning. Bij Sociedad leverde Igor Gabilondo met twee doelpunten een belangrijke bijdrage. Racing Santander had weinig kans tegen Espanyol (3-0), dat in Roger een productieve middenvelder had. Rayo Vallecano ging op eigen veld onderuit. Athletic de Bilbao pakte dankzij treffers van Tiko en Santiago Ezquerro drie punten. Hekkensluiter Numancia pakte een punt bij Las Palmas (1-1).

Bekijk hier al onze video's