Ook Mourinho heeft Valdés niet nodig in Manchester

Reacties

Manchester United heeft definitief afscheid genomen van Victor Valdés. De Spaanse keeper was bij de voormalig manager Louis van Gaal al niet meer welkom op Old Trafford en hoefde ook bij diens opvolger José Mourinho niet te rekenen op een contractverlenging.

Ook Mourinho heeft Valdés niet nodig in Manchester

De 34-jarige Valdés was in het bezit van een aflopend contract en de clubleiding besloot die verbintenis niet te verlengen. De voormalig doelman van Barcelona kende een teleurstellende periode bij The Red Devils, waar hij sinds zijn komst in januari 2015 tot slechts twee optredens in de hoofdmacht kwam.

Na een conflict met Van Gaal werd hij uit de selectie verbannen, waarna in januari dit jaar een verhuurperiode aan Standard Luik volgde. Valdés stond acht keer onder de lat bij de Belgische topclub, waarna hij besloot zijn huurperiode al eind april per onmiddellijke ingang te beëindigen. Op 20 maart kwam hij in de gewonnen bekerfinale tegen Club Brugge (2-1 zege) voor het laatst binnen de lijnen.

Naast Valdés neemt United ook afscheid van Nick Powell, George Dorrington en Oliver Rathbone. Van dat drietal kwam enkel Powell in actie in de hoofdmacht. Van Gaal bracht hem dit seizoen voor zijn verhuurperiode aan Hull City twee keer in het veld als invaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.