Ook Locadia kan pijnlijke dreun niet voorkomen voor Schreuder

Alfred Schreuder heeft met 1899 Hoffenheim een stevige nederlaag geleden in de eigen Rhein-Neckar-Arena. SC Freiburg kwam op bezoek en bezorgde de Nederlandse coach de tweede verliespartij van het Bundesliga-seizoen.

1899 Hoffenheim
0 - 3
SC Freiburg
SC Freiburg

Na een valse seizoenstart (1-0 nederlaag tegen Eintracht Frankfurt) pakten Schreuder en consorten in de laatste twee wedstrijden vier punten. Er werd in eigen huis gewonnen van Werder Bremen (3-2) en op bezoek bij Bayer Leverkusen werd gelijkgespeeld. In eigen huis tegen SC Freiburg, dat zes punten pakte in de eerste drie wedstrijden, had 1899 Hoffenheim echter weinig in de melk te brokkelen.

Al bij rust keek de thuisploeg tegen een riante achterstand aan. De verdediging van Schreuder was zo lek als een mandje en Christian Günter en Janik Haberer wisten daar voor rust van te profiteren. Het noopte Schreuder om halverwege in te grijpen en een dubbele wissel toe te passen. Onder meer Jürgen Locadia, die dit seizoen gehuurd wordt van Brighton & Hove Albion, moest zijn landgenoot redding brengen.

De Nederlandse aanvaller kon echter niet voorkomen dat zijn ploeg nóg een goal moest slikken. Nils Petersen profiteerde bij de tweede paal van het feit dat de Hoffenheim-defensie wederom weigerde kordaat in te grijpen en de Duitse spits zette daarmee een pijnlijke 0-3 score op het bord. Dat bleek ook de eindstand en daar mocht de thuisploeg nog niet eens over mopperen, want in de resterende minuten van de tweede helft waren het de bezoekers uit Freiburg die de beste kansen noteerden.

Door die dreun zakt de ploeg van Schreuder af naar de dertiende plek in de Bundesliga. Alleen FC Augsburg, 1. FC Köln, 1. FSV Mainz, SC Paderborn en Hertha BSC bevinden zich onder 1899 Hoffenheim op de ranglijst.