Ook Lazio moet vrezen voor Europese uitsluiting

Reacties

De Europese afvaardiging van de Serie A kan er weleens heel anders uit komen te zien dan de eindrangschikking doet vermoeden. Lazio moet vrezen voor uitsluiting van de Champions League.

Ook Lazio moet vrezen voor Europese uitsluiting

De club van Stefan de Vrij en Edson Braafheid stelde op de laatste speeldag van de Serie A een plek in de voorronde van het miljoenenbal veilig, maar matchfixwaakhond Federbet heeft gewaarschuwd dat Lazio mogelijk niet in het toernooi uit mag komen. Dat heeft te maken met een omkoopzaak uit 2011, waar Lazio-aanvoerder Stefano Mauri eerder al een schorsing van zes maanden voor uitzat. Het onderzoek naar deze zaak wordt mogelijk heropend, wat de Europese licentie van Lazio in gevaar kan brengen.

'Lazio riskeert uitsluiting van deelname aan Europese toernooien', aldus Francesco Baranca van Federbet. 'Daar wordt nu al een paar weken over gesproken.' De omkoopzaak heeft het duel Genoa - Lazio uit 2011 als middelpunt. De bekentenis van Hristiyan Ilievski, een voormalige matchfixer, speelt een sleutelrol in de ontwikkeling rond de kwestie. Overigens ligt Lazio ook onder de loep vanwege mogelijk vuil spel in de voorronde van de Champions League in 2007.

De werkgever van De Vrij en Braafheid zegt zich geen enkele zorgen te maken over uitsluiting van deelname aan de Champions League. 'Baranca heeft slechts op persoonlijke titel gesproken', stelt de club. 'Zijn uitlatingen zijn niet op de feiten gebaseerd.' Mocht Lazio inderdaad worden verbannen uit Europa, dan neemt Fiorentina de plek in de voorronde van de Champions League over. Dat heeft geen gevolgen voor de geplaatste status van Ajax bij deelname aan de play-offs voor de Champions League.

Lazio is niet de enige Italiaanse club die moet vrezen voor Europese uitsluiting. Genoa, dat zich als numer zes van de Serie A voor de Europa League plaatste, lijkt niet te worden toegelaten vanwege betalingsachterstanden. Vandaag krijgen de Rossoblù uitsluitsel in hun zaak.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.