Ook La Liga door de knieën na protesten: geen maandagduels meer

Reacties

In de Primera División worden vanaf komend seizoen geen wedstrijden meer op maandag gespeeld, zo kondigde de Spaanse bondspreses Luis Rubiales vrijdag aan op Twitter.

Ook La Liga door de knieën na protesten: geen maandagduels meer

'Business is belangrijk, maar de fans zijn nog veel belangrijker', meldde Rubiales. De afgelopen maanden waren er verschillende supportersprotesten tegen de maandagwedstrijden. Fans van Alavés zetten vorige maand zelfs een hele rouwstoet in scène op de tribune toen het duel met Levante werd verplaatst naar de maandag, ongetwijfeld met als oogpunt de maandagduels ten grave te dragen.

'We gaan geen wedstrijden meer organiseren op maandagen. Vanaf volgend seizoen spelen we in principe alleen op zaterdagen en zondagen. We gaan nog kijken wat er gebeurt met de vrijdagen', aldus Rubiales.

Het statement van de bondspreses komt daags nadat La Liga-preses Javier Tebas verklaarde dat een extra wedstrijd op zondag wellicht een optie is om de impopulaire maandagduels te vervangen.

Enkele maanden terug besloot ook de Bundesliga te stoppen met de maandagwedstrijden, eveneens als reactie op onvrede van fans. Vanwege de lopende televisiecontracten gaat deze verandering pas in vanaf het seizoen 2021/22.

De tweet van Luis Rubiales:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.