Ook Joel en Deulofeu volgen Martínez naar The Toffees

Everton roert zich de laatste dagen stevig op de transfermarkt. Nadat Arouna Koné en Antolín Alcarez manager Roberto Martínez al volgden van Wigan Athletic, heeft de Spaanse manager nu ook twee landgenoten naar Goodison Park gehaald.

Ook Joel en Deulofeu volgen Martínez naar The Toffees

Dinsdagavond rondde Everton al de komst van doelman Joel af en nu komt ook Gerard Deulofeu (foto) op huurbasis over van Barcelona. De negentienjarige vleugelspeler wordt in Camp Nou gezien als een van de grootste talenten uit de vermaarde jeugopleiding van de Catalanen.

De aanwezigheid van Martínez bij The Toffees zou er toe hebben geleid dat Barça zijn groeibriljant naar Liverpool laat vertrekken. Onder de vleugels van Martínez moet Deulofeu ervaring opdoen op het hoogste niveau.

Deulofeu mag dan te boek staan als groot talent, voor Barcelona speelde hij afgelopen seizoen slechts twee competitieduels. Wel scoorde hij achttien keer in 33 wedstrijden voor het B-elftal van de Catalaanse grootmacht in de Spaanse Segunda División.

Behalve Deulofeu krijgt Martínez dus ook de beschikking over Joel. Everton neemt de 23-jarige Spanjaard over van Atlético Madrid, dat hem afgelopen seizoen al verhuurde aan Wigan. Joel is daarmee na Koné en Alcaraz al de derde speler van de winnaar van de FA Cup die Martínez naar Everton volgt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen