Ook in oefenpotje met Qatar laat recordman Ronaldo zich gelden

Reacties

Portugal heeft zich warmgedraaid voor het vervolg van de WK-kwalificatie. Cristiano Ronaldo liet ook in het oefenduel met Qatar zien te beschikken over geldingsdrang.

Ook in oefenpotje met Qatar laat recordman Ronaldo zich gelden
© Pro Shots
Portugal
Portugal
3 - 0
Qatar
Qatar

Fernando Santos had met extra aandacht gekeken naar hoe zijn Manchester United-collega Ole Gunnar Solskjaer om was gegaan met Ronaldo. Diens veelbesproken reservebeurt tegen Everton was reden voor de Portugese bondscoach om zijn vedette in te zetten in het vriendschappelijke duel met Qatar.

'Hij moet aan spelen toekomen. Zijn laatste hele wedstrijd was in de Champions League. Als hij alleen tegen Luxemburg speelt, dan zal hij bijna vijftien dagen hebben gehad zonder intensief te spelen', zei Santos. 'Hij zal tegen Qatar zijn minuten krijgen om tegen Luxemburg zijn competitieve ritme maximaal te houden.'

En dus kwam Ronaldo in Faro gewoon aan de aftrap. Het leverde de aanvaller een volgend (Europees) record op. Een gebrek aan motivatie was ook niet te bespeuren bij CR7. Want na ruim een half uur reageerde hij boos (op zichzelf) dat hij een grote kans had gemist. Niet veel later had hij zijn revanche te pakken; 1-0. Qatar werd zo het 46ste land dat een treffer van Ronaldo heeft moeten incasseren.

Het bleef voor Ronaldo bij 45 minuten. Vanaf de kant zag hij hoe Portugal in de tweede helft de zege op WK-gastland Qatar veiligstelde. José Fonte schreef met de 2-0 ook wat historie door op 37-jarige leeftijd zijn eerste interlandgoal te maken. Portugal tankte dankzij de 3-0 van André Silva in de slotfase wat extra vertrouwen op weg naar het kwalificatieduel met Luxemburg van dinsdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.