Ook dat nog bij Schalke: Matondo traint in shirt van aartsrivaal Dortmund

Reacties

Rabbi Matondo heeft wat uit te leggen aan de supporters en zijn collega's bij Schalke 04. Op social media circuleert een foto van de aanvaller in een shirt van aartsrivaal Borussia Dortmund.

Ook dat nog bij Schalke: Matondo traint in shirt van aartsrivaal Dortmund
© Pro Shots

Nu het seizoen in de Bundesliga voorbij is houdt de negentienjarige Matondo met een personal trainer zijn conditie op peil. Die trainer plaatste op Instagram beelden van de talentvolle Welshman, die zich in de sportschool in het zweet aan het werken was. Matondo deed dat in een shirt van Jadon Sancho, met wie hij samenspeelde in de jeugdopleiding van Manchester City.

Waar Matondo anderhalf jaar jaar geleden naar Schalke vertrok, daar was Sancho anderhalf jaar eerder al naar Dortmund vertrokken. De twee landgenoten zien elkaar nog regelmatig, aangezien Gelsenkirchen en Dortmund dicht bij elkaar liggen, en zijn goed bevriend. Een training afwerken in het shirt van de aartsrivaal van je werkgever blijft ondanks deze vriendschap echter een bijzonder slecht idee.

Matondo speelde tot dusver 29 wedstrijden in het eerste elftal van Schalke, waarvan 22 in het afgelopen seizoen. Daarin was hij tweemaal trefzeker. Schalke heeft een bijzonder onrustig voetbaljaar achter de rug en finishte zeer teleurstellend als twaalfde in de Bundesliga.

Reactie Schalke
Schalke 04 heeft de Welshman aangesproken op zijn actie. 'Een onbezonnen daad', zegt sportief directeur Jochen Schneider tegen Kicker. 'Zijn leeftijd mag niet als excuus gelden. Hij zal nu vooral op het veld een juiste reactie moeten tonen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.