Ook Bayern München richt vizier op Bergwijn

Reacties

De belangstelling voor Steven Bergwijn (21) groeit. In navolging van Manchester United hebben ook de nodige andere internationale topclubs zich bij het management van de PSV-aanvaller gemeld.

Ook Bayern München richt vizier op Bergwijn

Dat Manchester United Bergwijn zeer nauwlettend volgt, is al langer bekend. Inmiddels heeft ook Internazionale aangegeven geïnteresseerd te zijn. De Italiaanse nummer drie wil binnenkort om de tafel met het management van de aanvaller. Behalve Internazionale is er ook belangstelling van gerenommeerde clubs uit Duitsland. Zo meldde Bayer Leverkusen zich vorige zomer al en is Bayern München inmiddels ook geïnteresseerd.

De kopende partijen zullen wel rekening moeten houden met een stevige transfersom. PSV hoopt bij een verkoop een recordtransfer te realiseren. Dat clubrecord staat nu nog op naam van Memphis Depay, die in 2015 van PSV naar Manchester United overstapte voor 34 miljoen euro.

Een vertrek in de winterstop is geen optie voor Bergwijn, die zijn toekomst zeer nauwgezet uitstippelt. De aanvaller wil het seizoen bij PSV afmaken en weegt bij een eventuele nieuwe stap het perspectief op speeltijd zeer zwaar mee. Dat is ook de reden dat Bergwijn in Eindhoven bleef, om veel aan spelen toe te komen en meer ervaring op te doen.

Bergwijn, die bij PSV vastligt tot medio 2022, is dit seizoen zeer belangrijk voor de Brabanders. Met tien goals en negen assists in 25 officiële duels is hij zeer succesvol. Met PSV bezet Bergwijn de koppositie. Een eventuele landstitel zou al zijn vierde betekenen. Eerder won hij in 2015, 2016 en 2018 het kampioenschap. In 2016 veroverde Bergwijn met PSV de Johan Cruijff Schaal.

Lees in het meest recente interview van Bergwijn hoe hij zijn eigen toekomst ziet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.