Onwerkelijke Koreaanse derby: geen uitfans, geen toeristen, geen beelden, geen goals

Reacties

Noord- en Zuid-Korea hebben elkaar in evenwicht gehouden bij de kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2022 in Qatar. Het was voor het eerst sinds 1990 dat de landen elkaar troffen in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang.

Onwerkelijke Koreaanse derby: geen uitfans, geen toeristen, geen beelden, geen goals
© Pro Shots

Voor de Zuid-Koreanen moet het een onwerkelijke wedstrijd zijn geweest in het hol van de leeuw. Zij werden omringd door alleen maar Noord-Koreanen, én waarschijnlijk FIFA-president Gianni Infantino, die eerder aankwam in Pyongyang. Er waren geen uitsupporters welkom en zelfs geen internationale toeristen in Noord-Korea. Hoeveel Noord-Koreanen er op de tribune zaten is vooralsnog onbekend. Het was voor buitenstaanders ook niet te registreren, want de wedstrijd mocht niet live worden uitgezonden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vorig jaar nog liepen de spanningen tussen beide landen hoog op. Sport werd toen gebruikt als bindmiddel tussen de partijen die officieel nog in oorlog zijn. De voetbalploegen troffen elkaar al vaker. Meestal werd er echter gespeeld in Zuid-Korea of een neutraal land, zo ook toen de teams aan elkaar waren gekoppeld bij de kwalificatiereeks voor het WK van 2010. Toen speelde Noord-Korea zijn thuiswedstrijden tegen de aartsrivaal in China.

Door de beperkte – lees geen – toegang is het onmogelijk een wedstrijdbeeld te schetsen. Feit is dat de Noord-Koreanen opnieuw de nul hielden tegen de ploeg met sterspeler en captain Heung-Min Son. Noord-Korea heeft na drie duels nog geen enkel tegendoelpunt in Groep H, waar het net als Zuid-Korea na het gelijkspel zeven punten heeft. De Zuid-Koreanen zijn op basis van het doelsaldo koploper. Alleen de nummer één plaats zich rechtstreeks voor de finaleronde van de kwalificatiereeks.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.