Onwaarschijnlijke comeback biedt Mourinho laatste strohalm bij United

Reacties

Manchester United is zaterdag dankzij een knappe comeback ontsnapt aan een zeperd tegen Newcastle United. De ploeg van José Mourinho stond al na tien minuten op een 0-2 achterstand en speelde een dramatische eerste helft, maar na rust volgde het herstel. Invaller Alexis Sánchez werd de matchwinner.

Onwaarschijnlijke comeback biedt Mourinho laatste strohalm bij United
Manchester United
Manchester United
3 - 2
Newcastle United
Newcastle United

De grote vraag is nu of deze comeback voldoende is voor Mourinho om zijn baan te behouden. De coach ligt al geruime tijd onder vuur en de Daily Mirror pakte vrijdagavond groots uit met het bericht dat Mourinho na de wedstrijd tegen Newcastle ontslagen zou worden, ongeacht het resultaat. Dit nieuwtje werd op de zaterdag al ontkracht door de BBC en Sky Sports, die claimen dat de clubleiding nog achter de manager staat en hem de tijd gunt om het tij te keren.

Op de tribune zag de directie van United de thuisploeg verschrikkelijk beginnen tegen Newcastle. Al na acht minuten kwam de ploeg van Rafael Benítez voor het eerst dit seizoen (!) op voorsprong, toen Kenedy Ashley Young simpel uitkapte en binnenschoot. Twee minuten later werd het zelfs 0-2. Yoshinori Muto werd nauwelijks lastig gevallen door Young en liet David de Gea met een knal uit de draai opnieuw kansloos. Het publiek op Old Trafford viel stil.

De Gea maakte niet veel later een afstandschot van Jonjo Shelvey onschadelijk en toen besloot Mourinho om al in te grijpen. Verdediger Eric Bailly werd na negentien minuten naar de kant gehaald en vervangen door Juan Mata. Niet lang na de entree van de Spanjaard hielp Marcus Rashford een enorme kopkans om zeep en een klein kwartier voor rust ontsnapte United aan een derde tegengoal. Een kopbal van dichtbij van Muto werd gekeerd door De Gea.

De spelers van United maakten totaal niet de indruk dat zij bereid waren om alles te geven voor hun geplaagde trainer. Newcastle bleef in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg en had een strafschop moeten krijgen toen Young bij een vrije trap van Shelvey duidelijk hands maakte. Scheidsrechter Anthony Taylor zag het niet en liet United ontsnappen. Vijf minuten na rust had Nemanja Matic de aansluitingstreffer moeten maken, maar voor een vrijwel leeg doel schoot hij over.

Ook Rashford liet weer een enorme kans onbenut. De aanvaller stelde net als in de eerste helft teleur met een kopbal en werd na ruim twintig minuten in het tweede bedrijf vervangen door Sánchez. Met de Chileen binnen de lijnen maakte Mata de wedstrijd weer spannend, door een vrije trap binnen te schieten (1-2). United, dat in de tweede helft een stuk beter voor de dag kwam dan voor rust, ging hierna vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker. Een poeier van Marouane Fellaini werd gepakt door Martin Dúbravka en de keeper greep ook goed in bij het schot van Chris Smalling dat volgde.

Het bleek uitstel van executie te zijn voor Newcastle. Paul Pogba legde de bal met een handige voetbeweging klaar voor Anthony Martial, die de 2-2 binnenschoot. Met nog een kwartier op de klok probeerde United nu ook nog de volle buit te pakken en dat lukte. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kopte Sánchez de 3-2 binnen en daarmee maakte hij een einde aan een reeks van vier thuiswedstrijden van United zonder overwinning. De Engelse recordkampioen staat nu achtste in de Premier League; het nog zegeloze Newcastle blijft voorlaatste staan.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
7
Wolverhampton Wanderers
38
16
9
13
47-46
+1
57
8
Everton
38
15
9
14
54-46
+8
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.