Onvermoeibare Williams gaat nu ook interlands spelen en kan naar WK

Reacties

Iñaki Williams stelt zich beschikbaar voor de nationale ploeg van Ghana. De 28-jarige aanvaller van Athletic Bilbao speelde in 2016 als invaller één keer voor Spanje in een vriendschappelijke wedstrijd en had nog de mogelijkheid om zijn voetbalnationaliteit te veranderen. Daar heeft hij nu voor gekozen, maakt Williams bekend op sociale media.

Onvermoeibare Williams gaat nu ook interlands spelen en kan naar WK
© Pro Shots

Williams werd geboren in Bilbao als zoon van twee Ghanese ouders. Hij speelde ook twee interlands voor Baskenland, dat niet is aangesloten bij de FIFA of UEFA. Omdat hij voor Spanje niet verder kwam dan een oefenduel, stond niets een switch in de weg. Nu hij heeft gekozen voor Ghana, maakt Williams een goede kans op deelname aan het WK in Qatar. In de groepsfase neemt de West-Afrikaanse ploeg het op tegen Portugal, Zuid-Korea en Uruguay.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Onder statistici is Williams vooral bekend om zijn onvermoeibaarheid. Hij miste voor het laatst een competitiewedstrijd van Athletic Bilbao op 17 april 2016; sindsdien speelde hij mee in alle 230 (!) duels van Athletic Bilbao in La Liga. In totaal was Williams sinds 2014 goed voor 272 competitieduels, waarin hij 54 keer scoorde en 39 assists gaf.

De spits had het 'voordeel' dat hij geen interlandverplichtingen had, maar die komen er nu wel. In een video licht hij zijn besluit toe. 'Mijn ouders hebben me grootgebracht met de waarden van nederigheid, respect en liefde. Ze hebben me geleerd om het leven te omarmen, altijd te blijven groeien en te blijven werken aan mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarom voelt dit voor mij als het goede moment om mijn roots te ontdekken.'

'Afrika en Ghana betekenen veel voor mij en mijn familie', legt Williams uit. 'Ik wil iets teruggeven voor alles wat Ghana ons heeft gegeven. Ghana heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan wie ik nu ben als persoon. Vandaag begint een nieuwe uitdaging. Vanaf nu verdedig ik het shirt van Ghana met alles wat ik in me heb. Ik ga mijn uiterste best doen als een van The Black Stars.' De voetbalbond van Ghana heet Williams welkom in een tweet. 'Het werd tijd', schrijft de bond. 'Welkom bij The Black Stars, Iñaki Williams.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.