Onvermoeibaar en nooit geblesseerd: Iñaki Williams rondt absurde kaap

Reacties

Atlético Madrid is om 16.15 uur begonnen aan zijn thuiswedstrijd tegen Athletic Bilbao. Dat bij de bezoekers Iñaki Williams aan de aftrap verscheen, was voor de kampioen vast geen verrassing.

Onvermoeibaar en nooit geblesseerd: Iñaki Williams rondt absurde kaap
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
0 - 0
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

De 27-jarige Williams is een zekerheidje bij Athletic. De aanvaller begint niet iedere week in de basis, maar is wél iedere week van de partij. Zijn optreden tegen Atlético betekent dat Williams in tweehonderd competitiewedstrijden op rij (!) heeft meegedaan in La Liga. Hij is pas de tweede speler die dit presteert, na Jon Andoni Larrañaga. De reeks van de Real Sociedad-legende eindigde uiteindelijk bij 202 duels en dus heeft Williams bijna een record te pakken.

De laatste keer dat Iñaki niet meedeed in een competitiewedstrijd van Athletic, was in speelronde 33 van het seizoen 2015/16. Op 17 april kwam de aanvaller toen vanwege een dijbeenblessure niet in actie tegen Málaga. Drie dagen hierna was Williams weer van de partij en maakte hij het begin van zijn ongelooflijke serie. De tegenstander op 20 april 2016 was Atlético Madrid.

Athletic weet dat het met de onvermoeibare en nooit geblesseerde Williams goud in handen heeft en waardeert het product uit de eigen jeugdopleiding ook zeker. In de zomer van 2019 tekende de aanvaller een supercontract in Baskenland, voor liefst negen seizoenen. In de tot 2028 doorlopende verbintenis zit een gelimiteerde afkoopsom van 135 miljoen euro.

Conclusie: als Williams fit blijft, gaan er nog heel wat duels als Athletic-speler bij komen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.