'Ontwikkelingen in Spanje: Barcelona doet Dembélé een aanbod'

Reacties

Het begint er sterk op te lijken dat Ousmane Dembélé en Barcelona langer met elkaar doorgaan. Hoewel er nog geen witte rook waarneembaar is, zijn er wel ontwikkelingen. Dembélé heeft van Barcelona een nieuw contractaanbod gekregen, aldus MARCA en SPORT.

'Ontwikkelingen in Spanje: Barcelona doet Dembélé een aanbod'
© Pro Shots

Dembélé heeft een contract dat nog loopt tot 2024. Als het aan Barcelona ligt, komen daar extra jaren bij. SPORT schrijft dat Barcelona een aanbod tot 2027 heeft gedaan, MARCA houdt het op 2028. Hoofdtrainer Xavi is in ieder geval groot fan van Dembélé, die zich na een slechte periode weer heeft kunnen laten zien. Barcelona hoopt de verlenging van Dembélé voor het einde van het seizoen af te ronden.

MARCA meldt dat in het contract van Dembélé een afkoopsom van honderd miljoen euro staat, die in de maanden juni en juli zakt naar vijftig miljoen, waardoor hij voor Europese topclubs een interessante aanwinst kan zijn. Het laatste woord is echter aan Dembélé en die richt de pijlen juist op een contractverlenging.

Dembélé gaat op voor zijn zesde seizoen bij Barcelona. De club nam hem destijds voor omstreeks 130 miljoen over van het Borussia Dortmund van Peter Bosz. Dortmund wilde Dembélé eigenlijk niet laten gaan, maar stond met de rug tegen de muur omdat de Fransman al was vertrokken naar Barcelona en een vertrekwens had. Mede door blessures kwam Dembélé niet altijd uit de verf in Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.