Ontsnapping blijft uit: straatarm Wigan Athletic vecht degradatie aan

Reacties

Wigan Athletic bereidt zich voor op de gang naar de rechter, nu de noodlijdende club woensdag is gedegradeerd uit het Championship. Een wonderbaarlijke ontsnapping bleef maar nét uit.

Ontsnapping blijft uit: straatarm Wigan Athletic vecht degradatie aan
© Pro Shots

Wigan kampt al geruime tijd met financiële problemen en werd daarvoor bestraft met twaalf punten aftrek. Door een zeer sterke serie wist de ploeg van Paul Cook zich desondanks nog bijna te handhaven. Wigan verloor maar één van de laatste vijftien (!) competitieduels, won laatst nog met 8-0 van concurrent Hull City en had zich bij een overwinning op Fulham veilig gespeeld.

Bij rust stond Wigan op voorsprong en zag alles er nog goed uit. In de tweede helft kwam Fulham echter langszij en 1-1 bleek ook de eindstand. Wigan kwam hierdoor net tekort om boven de degradatiestreep te eindigen en daalt, normaal gesproken, af naar het derde niveau. De FA Cup-winnaar van 2013 legt zich daar echter niet zomaar bij neer.

Volgens The Guardian worden juridische stappen voorbereid. Wigan was van plan om de puntenaftrek niet aan te vechten als het zich zou hebben gehandhaafd, maar nu dat niet is gelukt, stapt de club naar de rechter. Wigan is van mening dat het grillige gedrag van de clubeigenaren uit Hong Kong en de gevolgen van de coronapandemie als verzachtende omstandigheden moeten worden gezien.

De stap naar de rechter kost zo'n 500.000 pond, een bedrag dat het noodlijdende Wigan (dat begin juli nog onder curatele werd gesteld) eigenlijk helemaal niet kan missen. De club wil de in zijn ogen oneerlijke degradatie echter niet zomaar accepteren en meent een goede kans te maken op een positieve uitspraak van de rechter. Wigan heeft inmiddels een potentiële nieuwe clubeigenaar gevonden, maar hij wil eerst weleens zien op welk niveau de club volgend jaar actief zal zijn.

Wigan-coach Cook was na afloop van het 1-1 gelijkspel met Fulham emotioneel. 'Ik ben ontzettend trots op de inspanningen die mijn spelers tot diep in blessuretijd geleverd hebben. Ik wens Fulham het beste, en Barnsley (dat net boven de streep eindigde, red.) ook, maar ik ben hier echt ziek van. Als je maar een van de laatste vijftien wedstrijden verliest, verdien je het niet om te degraderen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Wigan Athletic
Meer over Wigan Athletic
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.