Ontslagstress Stam verdwijnt maar niet, vier strafschoppen in Hull

Jaap Stam slaagt er maar niet in om Reading uit de onderste regionen van het Championship te leiden. Ook de thuiswedstrijd tegen Leeds United leverde geen zege op: 2-2. Jos Luhukay pakte door een tegengoal in blessuretijd ook slechts een punt met Sheffield Wednesday, terwijl het duel Hull City - Norwich City een waar spektakelstuk werd.

Reading - Leeds United 2-2
Reading won op 30 januari zijn laatste competitiewedstrijd en na de nederlaag tegen Sheffield United, twee weken geleden, zei Stam dat een ontslag hem niet zou verbazen. De Nederlander kreeg echter (nog) geen slecht nieuws te horen en zat tegen Leeds gewoon weer op de bank. Leandro Bacuna en Pelle Clement begonnen in de basis bij Reading, terwijl Joey van den Berg ontbrak in de selectie.

Zonder de ervaren middenvelder kwam de ploeg van Stam na een kwartier op voorsprong. Sone Aluko vond met een fraaie steekpass Jón Dadi Bödvarsson, die koel afrondde. Reading leek deze voorsprong mee de rust in te slepen, maar kort voor de onderbreking kopte Pontus Jansson de 1-1 binnen en Pablo Hérnadez zette Leeds tien minuten in de tweede helft zelfs op voorsprong (1-2).

Deze achterstand werd snel ongedaan gemaakt, met dank aan Bacuna. Een harde voorzet van de Nederlander werd in eigen doel gewerkt door Eunan O'Kane. Verder kwam Reading niet: sterker nog, The Royals ontsnapten in de slotfase aan een nederlaag, toen Pierre-Michel Lasogga de paal raakte. Reading heeft nu zeven wedstrijden op rij niet gewonnen en de zorgen voor Stam blijven groot.

Sheffield Wednesday - Bolton Wanderers 1-1
Ook Luhukay heeft de wind niet in zijn rug staan. Sheffield Wednesday leek na vier competitienederlagen op rij Bolton Wanderers aan de kant te zetten, toen George Boyd ruim tien minuten voor rust voor de 1-0 zorgde. Diep in blessuretijd verspeelde Sheffield echter toch nog de zeker lijkende overwinning: kort nadat Luhukay Joey Pelupessy naar de kant had gehaald, kopte Aaron Wilbraham de 1-1 binnen. Sheffield heeft nu maar twee punten meer dan Reading en acht punten meer dan Birmingham City en Burton, die onder de degradatiestreep staan.

Hull City - Norwich City 4-3
Het duel tussen Hull City en Norwich City kende een bizarre eerste helft. Voor rust werden er liefst drie penalty's gegeven, die allemaal werden benut, en bij het rustsignaal stond er een 2-3 tussenstand op het scorebord. James Maddison maakte een hattrick voor Norwich; twee van zijn drie doelpunten kwamen uit een strafschop. Voldoende voor de zege was dit niet, want in de tweede helft kreeg Hull nóg een penalty, de vierde van de middag. Abel Hernández faalde net als voor rust niet vanaf elf meter (3-3) en Harry Wilson bezorgde Hull zelfs de zege: 4-3.