Ontketend Benfica productiever dan ooit

Barcelona mag dit seizoen al menig galavoorstelling hebben gegeven, in het Europese clubvoetbal maakt ook Benfica de laatste maanden naam. De Portugese lijstaanvoerder maakte in acht competitiewedstrijden al dertig doelpunten, een gemiddelde van 3,75 goals per duel.

Ontketend Benfica productiever dan ooit

In de grote Europese competities is er geen enkele andere ploeg met een dergelijk moyenne. Benfica bleef tot dusverre in al zijn competieduels ongeslagen (zeven zeges en één gelijkspel) en boekte al drie monsterzeges: 8-1 tegen Vitória Setúbal, 5-0 tegen Leixões SC en 6-1 tegen Nacional.

Aanvaller Óscar Cardozo is de grote man in de voorhoede bij Benfica. De Paraguayaanse international nam elf van de dertig doelpunten voor zijn rekening. Ook de Argentijn Pablo Aimar en Portugees jeugdinternational Fábio Coentrão spelen dit seizoen een belangrijke rol. Beiden waren tot dusverre goed voor respectievelijk acht en zeven assists.

Als we het scorend vermogen van Benfica na acht speelronden in de laatste twintig jaar bekijken, vormen de huidige dertig goals met afstand de hoogste productie in die periode. Het seizoen 1989/90 komt met 23 treffers nog het dichtst in de buurt van die van de huidige jaargang.

Benfica werkt zaterdag de topper in de Portugese Superliga af: de ploeg van trainer Jorge Jesus gaat op bezoek bij medekoploper Sporting Braga. Net als Benfica is ook Braga nog ongeslagen in competitieverband (7-1-0), al scoorde de ploeg beduidend minder: dertien keer in acht duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen