'Ontdekker' Stevens enthousiast over PSV-aanwinst Baumgartl

Reacties

Met het aantrekken van Timo Baumgartl heeft PSV een uitstekende slag geslagen. Dat is althans de mening van Huub Stevens, die hem in 2014 liet debuteren voor VfB Stuttgart.

'Ontdekker' Stevens enthousiast over PSV-aanwinst Baumgartl

Baumgartl was pas achttien jaar toen Stevens hem voor de leeuwen gooide. Niet lang na zijn debuut groeide hij al uit tot basisspeler en had hij zodoende een grote bijdrage in de succesvolle afloop van de strijd tegen degradatie.

'Hij liet ons geen andere keuze dan hem op te stellen', blikt Stevens terug. 'Hij liet op trainingen al duidelijk zien dat hij verder was dan de anderen. Hij was nog jong, maar etaleerde zich bijzonder sterk.' Dat Stuttgart in het seizoen 2014/15 centraal achterin onder meer de beschikking had over Daniel Schwaab en Antonio Rüdiger maakt de doorbraak van Baumgartl des te knapper.

'Timo is een speler die altijd oog heeft voor de organisatie achterin, voor hem is verdedigen belangrijker dan aanvallen. In de situatie waarin wij ons bevonden, was dat een belangrijke eigenschap', vervolgt Stevens. 'Bovendien heeft hij ook snelheid, wat ons in staat stelde om wat verder van de goal te spelen als we dat wilden. Verder is hij kopsterk, goed in de één tegen één en heeft hij duelkracht. Hij is echt een allround-verdediger, want zijn inspeelpass – een kwaliteit die in de Nederlandse competitie gevraagd wordt – is ook in orde. Maar hij brengt vooral stabiliteit en betrouwbaarheid, daarom heb ik hem destijds ook gebracht.'

Baumgartl is inmiddels 23 jaar oud is en heeft ruim honderd competitiewedstrijden voor Stuttgart achter zijn naam. Na de degradatie met Die Schwaben van afgelopen seizoen besloot de jeugdinternational verder te kijken. Het werd PSV, dat ongeveer tien miljoen euro voor de jeugdinternational neertelt.

'Ik kan me wel voorstellen dat PSV bij hem is uitgekomen', oordeelt Stevens. 'Ik ben zijn ontwikkeling blijven volgen, hij is een echte teamspeler geworden waar je van op aan kunt. Hij bezit ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige ervaring, maar kan ook in kwaliteit en waarde nog groeien.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.