Onsterfelijk in Breda: de dag dat Den Haan een AZ-spandoek steelt

Reacties

Gerard den Haan is nog altijd razend populair onder de fans van NAC Breda. Een actie uit 1991 wordt in het Bredase nog regelmatig opgerakeld.

Onsterfelijk in Breda: de dag dat Den Haan een AZ-spandoek steelt

Het Beest van Breda werd in de VI-verkiezing door de fans van NAC verkozen tot dé cultheld van de club. In het daarmee samenhangende interview vertelt Den Haan over de sublieme wisselwerking met de aanhang.

De band tussen de fans en de publiekslieveling ging ver, zo blijkt uit een anekdote die teruggaat naar 29 jaar terug. NAC neemt het in de nacompetitie op tegen AZ. In dat tweeluik zou de uitwedstrijd in 1-1 eindigen.

Toch is dat gelijkspel niet de reden dat er nog over gepraat wordt. In Alkmaar rent die dag een NAC-supporter het veld op om een spandoek van de AZ-aanhang te stelen. Doordat een hond van de ME al snel een hap uit diens been neemt, mislukt dat.

Vervolgens grijpt Den Haan zijn kans. 'Ging ik naar die tribune en scheurde ik dat doek aan flarden. Je had die AZ-supporters moeten zien.' Bij de NAC-fans maakt Den Haan zich onsterfelijk. In vele wedstrijden daarna roepen ze om nóg zo’n stunt. 'Dan liep ik langs het vak met fans van Heerenveen of NEC en maakte ik van die schijnbewegingen, haha.'

Lees op VI PRO het hele interview met Den Haan. 'We stonden symbool voor NOAD. Nooit opgeven, áltijd doorgaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.