Onrust en tweespalt bij PSV: vijf coryfeeën gepolst

PSV-coryfeeën Guus Hiddink, Ruud van Nistelrooy, Phillip Cocu, Ernest Faber en Mark van Bommel zijn gepolst om na te denken over het beleid van de Eindhovense club en gevraagd of zij zich achter een koerswijziging willen scharen. Op de achtergrond worden mensen gemobiliseerd in Eindhoven; doel is in eerste instantie de dialoog aangaan met de huidige beleidsbepalers.

Onrust en tweespalt bij PSV: vijf coryfeeën gepolst

De desbetreffende groepering hoopt een breed draagvlak te creëren en zo ook kapitaalkrachtige sponsoren achter zich te krijgen. Op die manier kan de beoogde koersverandering kracht worden bijgezet.

In de door technisch manager Marcel Brands samengestelde PSV-selectie is dit seizoen tweespalt ontstaan. Er is sprake van een scheiding der geesten en groepsvorming: aan de ene kant de donkere spelers, daartegenover de blanke spelers. Hoewel er absoluut geen sprake is van racisme, buiten het veld gaan veel spelers goed met elkaar om, is er bij PSV wel sprake van een verschil in topsportbeleving en de daarbij behorende onderlinge irritaties.

Ook trainer Dick Advocaat is er niet in geslaagd eenheid tussen de beide groepen bij PSV te creëren. Dat is niet geheel verwonderlijk. Advocaat staat erom bekend veel verantwoordelijkheid bij zijn spelers neer te leggen en bewust afstand te creëren tussen de spelersgroep en zichzelf.

Mede door de tweespalt in de selectie is het honderdjarig jubileumjaar, waarin de felbegeerde landstitel hét doel was, vooralsnog uitgedraaid op een deceptie. Door het verlies van zondag in eigen huis tegen Ajax kan alleen een wonder PSV nog de titel bezorgen. De huidige derde stek, zes punten achter Ajax en één achter nummer twee Vitesse, zou zelfs betekenen dat er ook geen Champions League-voetbal gerealiseerd wordt. (Thijs Slegers) In een onthullend verhaal van verslaggever Thijs Slegers leest u in de nieuwe Voetbal International alles over de opmerkelijke tweespalt in de selectie: het honderdjarige PSV gaat kapot aan de kabel. VI nr. 16 ligt vanaf woensdag in de winkels.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen