Onrust bij Borussia Dortmund: historische nederlaag en dure staanplaatsen

De late nederlaag tegen Werder Bremen was pas het eerste (punten)verlies van Borussia Dortmund dit seizoen, toch rommelt het bij de club. Al voor de wedstrijd uitten fans hun onvrede.

Borussia Dortmund
2 - 3
Werder Bremen

Op de welbekende Gelbe Wand ontvouwden fans diverse spandoeken, waarop kritiek werd geuit op de clubleiding. 'Dit zijn de duurste seizoenkaarten in de Bundesliga', viel te lezen op een van de doeken. 'Clubliefde? Prijzen als in een bordeel!', was een ander spandoek iets directer.

De fans van Borussia Dortmund die op de staantribune een seizoenkaart willen, betalen daar 240 euro voor. VfL Bochum en VfB Stuttgart volgen Borussia Dortmund qua prijzen met 225 euro, bij clubs als Bayern München (160 euro) en VfL Wolfsburg (145 euro) is een seizoenkaart op de staantribune een stuk goedkoper.

Uitgerekend na dit protest kregen de fans in het Signal Iduna Park een pijnlijke nederlaag te zien. In de 88ste minuut stond Borussia Dortmund nog op een 2-0 voorsprong tegen het gepromoveerde Werder Bremen, maar in zes minuten werd alles weggegeven. 'Het was een terechte nederlaag', concludeerde trainer Edin Terzic bij Sky. 'Dit was heel slecht van ons. Als je in de laatste minuut op zo'n voorsprong staat, moet je simpelweg winnen. Hoe we de goals tegen kregen was dom.'

Marco Reus zag zijn team na de 2-0 de controle verliezen. 'We speelden de hele wedstrijd niet goed, maar na onze tweede treffer konden we niet mee in de intensiteit van de tegenstander. Ik heb geen flauw idee wat er gebeurd is. Als we dat wel wisten, hadden we het tegen kunnen gaan tijdens de wedstrijd.'