Onnodig gelijkspel Roma bij AC Milan, Strootman uitblinker

AC Milan heeft op eigen veld een punt gestolen tegen AS Roma, dat na zestien wedstrijden nog altijd ongeslagen is in de Serie A. Kevin Strootman vertolkte een hoofdrol bij de bezoekers met een assist en een doelpunt.

Het dit seizoen dramatisch presterende AC Milan plaatste zich afgelopen woensdag ten koste van Ajax voor de achtste finales van de Champions League. De Rossoneri hadden aan een gelijkspel genoeg om tweede te worden achter Barcelona in Groep H en slaagde in die opdracht. Vijf dagen later wachtte opnieuw een belangrijke wedstrijd, thuis tegen AS Roma.

De club uit de hoofdstad was na vijftien wedstrijden nog zonder nederlaag, maar verloor door een serie gelijke spelen wel de koppositie aan Juventus. In San Siro gingen de Romeinen echter vanaf het eerste fluitsignaal op jacht naar een doelpunt en met succes, want al na dertien minuten opende Mattia Destro de score. De spits scoorde op aangeven van Strootman.

De bezoekers domineerden in Milaan, maar vanuit het niets kwam AC Milan - waar Urby Emanuelson en Nigel de Jong een basisplaats hadden - in de 29ste minuut op gelijke hoogte. Cristian Zapata werkte de bal binnen na voorbereidend werk van Sulley Muntari (foto onder). Kort daarna was AS Roma dicht bij een nieuwe voorsprong, maar een inzet van Michael Bradley stuiterde via de lijn weer uit het doel.

In de 51ste minuut werd het echter alsnog 1-2 en dat was meer dan verdiend. AC Milan-doelman Gabriel - die halverwege de zieke Christian Abbiati verving - beging een overtreding op Gervinho, waarna scheidsrechter Gianluca Rocchi een strafschop gaf. Strootman ging achter de bal staan en maakte zijn vierde doelpunt van het seizoen. Opvallend is dat hij al deze treffers buitenshuis maakte.

AS Roma bleef ook na het doelpunt van Strootman drukken en kreeg goede kansen op meer, maar in de 77ste minuut kwam AC Milan opnieuw vanuit het niets op gelijke hoogte. Muntari schoot de bal strak in de korte hoek. De thuisclub kreeg daarna via Mario Balotelli nog een mogelijkheid op meer, maar zijn vrije trap werd gekeerd. Ook schoot hij in de slotfase naast. Overigens verliet Emanuelson in de slotfase het veld per brancard na een harde botsing met zijn eigen doelman Gabriel.

Een overwinning van de thuisclub zou echter volledig tegen de verhouding in zijn, want het was juist AS Roma dat de drie punten verdiende. Het bleef echter bij 2-2, waardoor het verschil tussen Juventus en AS Roma nu vijf punten is. AC Milan is tiende, met liefst 24 punten achterstand op de koploper.