Onnavolgbare Miedema sloopt tegenstander met zes goals

Er staat dit seizoen geen maat op Arsenal-spits Vivianne Miedema. Bristol City was het volgende slachtoffer van haar scoringslust, ze maakte er in de competitie liefst zes in één wedstrijd en leverde daarnaast vier assists. De Nederlandse spits speelde dit seizoen 16 wedstrijden en was daarin 28 maal trefzeker.

In de eerste tien minuten was het al tweemaal raak, Lisa Evans en Leah Williamson scoorden op aangeven van Miedema. De topscorer aller tijden van de Oranje Leeuwinnen nam vervolgens zelf het heft in handen en maakte nog voor rust een hattrick. Na rust ging ze vrolijk door met scoren, Miedema was verantwoordelijk voor de 6-0, 8-0 en maakte haar tweede hattrick van de dag door ook de tiende van Arsenal te maken. Tussendoor had ze Jordan Nobbs en Evans in staat gesteld om te scoren.

De doelpuntrijke wedstrijd van Miedema was een bevestiging van haar uitstekende seizoen. Voor Arsenal heeft ze nu in totaal al twintig keer gescoord, tien daarvan maakte Miedema in de Champions League. Ook voor Oranje is de spits op schot, in de EK-kwalificatiereek was ze al goed voor acht goals in vijf wedstrijden. De Leeuwinnen zijn mede door de inbreng van Miedema nog ongeslagen op weg naar het EK.

Overigens werd er na de publiekswissel van Miedema in de zeventigste minuut nog 'maar' twee keer gescoord. Vijf minuten voor tijd zorgde Bristol City-aanvaller Yana Daniels voor een wel heel klein pleistertje op een grote wond: 11-1.