Onnavolgbare Ibrahimovic maakt eerste hattrick in MLS

Zlatan Ibrahimovic lijkt helemaal terug op zijn oude niveau. De Zweedse spits leidde LA Galaxy in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) met een hattrick naar een 4-3 zege op Orlando City.

De wedstrijd begon nog niet zo voortvarend voor LA Galaxy, dat bij rust tegen een 1-2 achterstand aankeek na een doelpunt van Cristian Higuita en een eigen goal van Michael Ciani. Giovani Dos Santos (ex-Barcelona) maakte het doelpunt voor Galaxy. In de tweede helft was het tijd voor de Ibrahimovic-show.

In de 47ste minuut trok de Zweedse superster de stand gelijk met een uitstekende kopbal. Dominic Dwyer zette Orlando City daarna nog wel op een 2-3 voorsprong, maar dat bleek slechts uitstel van executie. Ibrahimovic had de smaak te pakken en bezorgde zijn ploeg met twee goals bijna hoogstpersoonlijk de overwinning.

Zowel de 3-3 als de 4-3 was van grote schoonheid. Zijn tweede doelpunt maakte de spits met een prachtige vliegende kopbal, zijn derde doelpunt (nummer vijftien in zeventien MLS-wedstrijden) schoot hij van dichtbij genadeloos hard tegen de touwen.

Na het completeren van zijn eerste hattrick in de Verenigde Staten trok Ibrahimovic zijn shirt uit. Dat kwam de Zweed op een gele kaart te staan, maar die nam hij voor lief. Met vijftien goals in zeventien duels is hij niet te stoppen in de MLS, waar LA Galaxy nu derde staat in de Western Conference.