Ongeslagen status op het spel bij topper Celta-Real

Reacties

De negende speelronde van de Primera División begint vrijdagavond. VI-redacteur Bas van den Hoven blikt vooruit.

Ongeslagen status op het spel bij topper Celta-Real

Na zaterdagmiddag is La Liga waarschijnlijk een ongeslagen ploeg armer. Celta en Real zijn als enige twee Spaanse ploegen na acht wedstrijden nog altijd zonder nederlaag. De laatste keer dat Celta in een competitieduel met lege handen achterbleef in eigen huis was tegen de Madrilenen. Op 26 april van dit jaar maakten de ploegen er in Estadio Balaídos een waar spektakelstuk van. Bij een 2-3 stand gingen de elftallen rusten, waarna Javier Hernández het doelpuntentotaal in de tweede helft op zes bracht.

Alle ogen zullen weer op Cristiano Ronaldo gericht zijn. De man die in het seizoen 2014/15 altijd en overal scoorde en als beloning daarvoor onlangs zijn vierde Gouden Schoen (foto) in ontvangst nam, kent tot op heden een wisselvallig seizoen. Ronaldo had slechts vier duels nodig om tot een indrukwekkende productie van elf doelpunten te komen, maar stapte bij zeven wedstrijden zónder treffer op zak het veld af.

Celta dankt de tweede plaats aan Nolito, die vorig weekend het topduel met Villarreal (2-1 zege) in de slotminuut besliste met zijn zesde competitiegoal.  De Spaanse international opende eerder dit seizoen de score in de thuiswedstrijd tegen Barcelona. De aartsrivaal van Los Galácticos kreeg met 4-1 een pak slaag in Vigo en Real-trainer Rafael Benítez zal dat resultaat als een waarschuwing zien. Nolito is in ieder geval vol vertrouwen. 'Wij gaan zonder angst spelen. Als wij ons niveau halen, kunnen we Real écht pijn doen.'

Barcelona ontvangt zondagavond het bescheiden Eibar. De bezoekers leken na vorig seizoen te ontwaken uit de droom die La Liga heet, maar ontliepen als nummer achttien degradatie vanwege financiële problemen bij Elche. De Basken lijken hun weg inmiddels te hebben gevonden op het hoogste podium. De huidige nummer zeven ging tot dusver slechts één keer onderuit in de competitie. Of de ploeg van trainer Luis Enrique dat aantal verdubbelt, lijkt vooral van Neymar af te hangen. De Braziliaanse dribbelaar teisterde de defensie van Rayo Vallecano vorig weekend negentig minuten lang met onnavolgbare acties en vond vier keer het net (5-2).

Estadio Vicente Calderón vormt dit weekend het strijdtoneel van het duel tussen Atlético Madrid en Valencia. De equipe van trainer Diego Simeone zal met het wisselvallige elftal van collega Nuno moeten afrekenen, wil het de koppositie niet uit het oog verliezen. Na een 3-0 thuisoverwinning op Malága hoopt Valencia voor het eerst dit seizoen twee achtereenvolgende zeges te boeken in de competitie. Los Che wisten buiten het eigen Estadio Mestalla in La Liga nog maar tot twee goals te komen. 

Programma
Rayo Vallecano 23-10
20:30
Espanyol
Celta de Vigo 24-10
16:00
Real Madrid
Granada 24-10
18:15
Real Betis Sevilla
Sevilla 24-10
20:30
Getafe
Málaga 24-10
22:05
Deportivo La Coruña
Levante 25-10
12:00
Real Sociedad
Las Palmas 25-10
16:00
Villarreal
Barcelona 25-10
18:15
Eibar
Atlético Madrid 25-10
20:30
Valencia
Athletic de Bilbao 26-10
20:30
Sporting Gijón
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.