Ongeslagen reeks met bittere smaak voor Seedorf

Reacties

Het Deportivo La Coruña van trainer Clarence Seedorf heeft voor de vierde competitiewedstrijd op rij niet verloren, maar moet nog steeds vrezen voor degradatie. Op bezoek bij Leganés bleef Deportivo vrijdagavond steken op een 0-0 gelijkspel, waardoor het verschil met de clubs in de veilige haven groot blijft.

Ongeslagen reeks met bittere smaak voor Seedorf

Seedorf pakte met zijn team zeven punten in de laatste drie wedstrijden en kon daardoor weer denken aan lijfsbehoud. Levante - als nummer zeventien veilig - werkte echter niet mee en pakte donderdag op de valreep drie punten in het thuisduel met hekkensluiter Málaga. Tegen Leganés werd dan ook niets minder dan een overwinning gevraagd aan Deportivo.

De thuisclub, met Nordin Amrabat in de basis, had in de eerste helft echter het overwicht. Grote kansen creëerden beide clubs niet, maar Deportivo-doelman Rubén had het drukker dan zijn collega aan de overkant. In de tweede helft werd het publiek opnieuw niet echt vermaakt. Seedorf nam richting de slotfase meer risico door extra aanvallers in te brengen, maar gescoord werd er niet meer in Estadio Municipal de Butarque.

Door de puntendeling tegen de nummer veertien van La Liga wachten Seedorf en zijn manschappen een nog zwaardere klus in de strijd tegen degradatie. Met nog vier wedstrijden te gaan is het verschil met Levante zes punten. De nummer zeventien van La Liga heeft daarnaast nog een wedstrijd tegoed.

Speelschema Deportivo La Coruña

Speelronde Wedstrijd
35 Deportivo La Coruña - Barcelona
36 Celta de Vigo - Deportivo La Coruña
37 Deportivo La Coruña - Villarreal
38 Valencia - Deportivo La Coruña

Speelschema Levante

Speelronde Wedstrijd
34 Athletic Bilbao - Levante
35 Levante - Sevilla
36 Leganés - Levante
37 Levante - Barcelona
38 Celta de Vigo - Levante
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.