Ongeslagen Mönchengladbach ook te sterk voor Hoffenheim

Borussia Mönchengladbach heeft thuis afstand genomen van 1899 Hoffenheim en klimt daardoor naar een gedeelde tweede plaats: 3-1.

Het duel tussen Mönchengladbach en Hoffenheim was een direct gevecht om de tweede plaats. Beide teams begonnen aan de wedstrijd met zeventien punten en konden bij winst op gelijke hoogte komen met nummer twee VfL Wolfsburg.

Mönchengladbach kwam in de onderlinge strijd al in de twaalfde minuut op voorsprong, dankzij een volley van André Hahn, na een goede voorzet van Patrick Herrmann. De 23-jarige Herrmann (links op foto naast Hahn) ontpopte zich vervolgens tot uitblinker door in de 32ste minuut een pass van Hahn tot doelpunt te promoveren en vlak na rust attent te zijn bij een rebound. Hoffenheim kon slechts een doelpunt van Anthony Modeste tegenover de drie treffers van de thuisploeg zetten en ging dus met 3-1 onderuit.

Dankzij de overwinning is Mönchengladbach, waar Roel Brouwers in de 79ste minuut inviel, dit seizoen nog altijd ongeslagen. De ploeg van trainer Lucien Favre baseert het succes vooral op de sterke defensieve organisatie. In tien competitieduels scoorde Mönchengladbach slechts vijftien keer, maar hoefde doelman Yann Sommer niet meer dan vijf treffers te incasseren.