Ongeslagen Juve met lichte vrees op bezoek in Parma

Juventus keert exact negen maanden na zijn laatste nederlaag terug in Stadio Ennio Tardini. En opnieuw zullen alle ogen gericht zijn op Sebastian Giovinco, Parma's beste speler.

Op 15 mei 2011 ging La Vecchia Signora voor het laatst onderuit. Bij Parma werd met 1-0 verloren, Giovinco kroonde zich in de 64ste minuut tot matchwinner. Eerder dat seizoen had de aanvaller Juventus ook in Turijn al veel pijn gedaan. Mede dankzij twee treffers van Giovinco won Parma met liefst 4-1 in Stadio Olimpico. Het zorgde voor een dubbel gevoel bij de dribbelaar.

Giovinco, die inmiddels zes interlands speelde namens Italië, genoot namelijk zijn opleiding bij Juventus. De nu 25-jarige aanvaller werd gezien als de opvolger van Alessandro Del Piero, maar zijn definitieve doorbraak bleef uit. De in Turijn geboren Giovinco werd in de zomer van 2010 verkocht aan Parma, maar Juventus besloot wel de helft van zijn transferrechten te behouden.

Pietro Leonardi, algemeen directeur van Parma, verwondert zich er nog steeds over hoe makkelijk zijn club Giovinco kon binnenhalen. 'Het is absurd dat geen enkele andere club interesse toonde om voor een deel eigenaar te worden van Sebastian. Het is een geweldige speler, die het eigenlijk verdient om op een hoger niveau te spelen. Het is moeilijk te zeggen waar zijn toekomst ligt.'

Toch ligt het voor de hand dat Giovinco komende zomer terugkeert naar Juventus, dat de doelpunten van Formica Atomica goed kan gebruiken. Namens Parma, de nummer dertien van de Serie A, scoorde Giovinco al negen keer in negentien competitieduels. Dat is evenveel als Juventus' clubtopscorer Alessandro Matri, die daar wel een wedstrijd meer voor nodig had.

De wedstrijd tussen Parma en Juventus staat woensdagavond om 18.30 uur op het programma. <br /><br /> Foto: VI Images