'Ongelukkige transfers' kosten Socceroo Neill het WK

Reacties

Het 'verdomd harde' werken is voor niets geweest, de 36-jarige Lucas Neill ontbreekt zeker in de Australische WK-selectie.

'Ongelukkige transfers' kosten Socceroo Neill het WK

Bondscoach Ange Postecoglu maakt over een week zijn dertigkoppige voorlopige WK-selectie bekend, maar hij bracht Neill al op de hoogte van zijn beslissing de aanvoerder te passeren. 'Ik ga dat niet met iedereen doen, maar hij is een uniek geval', zei Postecoglu over de 96-voudige international.

De bondscoach zette met pijn in het hart een streep door de naam Neill. 'Het was lastig. Hij heeft verdomd hard gewerkt om klaar te zijn voor het WK en toont een enorme vastberadenheid. Maar ik moest een beslissing nemen op basis van het laatste half jaar.'

Neill kwam het afgelopen seizoen nauwelijks aan spelen toe. Zowel bij het Japanse Omiya Ardija als bij het Engelse Watford en Doncaster Rovers was zijn inzet beperkt. In totaal stokte de teller bij veertien duels.

'Hij was ongelukkig met zijn transfers', zei Postecoglu. 'Wat betreft vorm en fitheid was er te weinig bewijs voor mij om te zeggen dat hij in staat zou zijn er te staan op het WK.' Australië is een van de tegenstanders van Nederland op het WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.