Ongelukkige rol doelman Krul bij verlies van Newcastle

Newcastle United heeft op bezoek bij Southampton met 2-0 verloren. Doelman Tim Krul moest lijdzaam toezien hoe de thuisploeg peperdure punten pakte in de strijd tegen degradatie.

Newcastle startte met Vurnon Anita en doelman Krul in de basis. Op het moment dat Anita vervangen werd (66ste minuut), stond er al een 2-0 voorsprong voor Southampton op het scorebord. Een intikker van Adam Lallana bleek trefzeker in de eerste helft, waarna Gastón Ramírez de eindstand in de tweede helft bepaalde op 2-0.

Bij die tweede treffer speelde Krul (op de foto in gelukkiger tijden) een ongelukkige rol. Hij onderschepte weliswaar een voorzet, maar legde zo de bal panklaar voor Ramírez, die alleen nog maar binnen hoefde te schieten.

Voor Southampton, bij wie Jos Hooiveld na 92 minuten mocht invallen, betekende de zege een opsteker. De ploeg vertoeft als nummer achttien van de Premier League nog wel steeds in de gevarenzone, maar achterhaalde Reading (verschil twee punten) en vergrootte de voorsprong op Queens Park Rangers. Bovendien is de aansluiting met de onderkant van de middenmoot een feit.

Juist in de middenmoot is Newcastle terug te vinden. De ploeg heeft, zeer teleurstellend, maar veertien punten uit dertien optredens.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.