Ongelukkige misser Reijnders breekt Milan niet op

AC Milan heeft zijn positie in de top van de Serie A verstevigd. De nieuwe aanvallers Christian Pulisic en Noah Okafor waren trefzeker tegen Lazio, de oude club van Milan-trainer Stefano Pioli.

AC Milan
AC Milan
2 - 0
Lazio
Lazio

Pioli liet in San Siro voor de zesde keer op rij Reijnders starten in een Serie A-wedstrijd. De Italiaanse coach heeft veel vertrouwen in de Nederlandse aanwinst en de middenvelder betaalde dat tegen Lazio bijna terug in de vorm van een doelpunt. Reijnders pikte de bal vlak voor rust in de rebound op na een schot van Olivier Giroud. De Oranje-international tikte de bal met zijn linker voor zijn rechter, maar de hoek was te lastig om nog te scoren. Reijnders raakte de buitenkant van de paal.

In de zestigste minuut werd de ban alsnog gebroken door Milan. Reijnders gaf de bal mee aan Rafael Leão. De linksbuiten behield het overzicht en zag Pulisic opduiken vanuit de rug van Giroud. De Amerikaan schoot uit de teruggetrokken voorzet met links de bal tegen de touwen: 1-0.

De voor Giroud ingevallen Noah Okafor gooide de wedstrijd enkele minuten voor het einde in het slot met de 2-0. Reijnders maakte de negentig minuten vol bij Milan, dat zo een vlekkeloze generale repetitie beleefde voor de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Voor Lazio, dat nog een streep gezet zag worden door een fraaie goal van Pedro, zijn er natuurlijk ook Champions League-verplichtingen. De groepsgenoot van Feyenoord speelt woensdag uit tegen Celtic.