Ongelukkig Palace geeft cadeautjes aan jarig Chelsea

Reacties

Chelsea heeft zaterdagavond zonder al te veel moeite gewonnen van Crystal Palace, waar Patrick van Aanholt en Jairo Riedewald speeltijd kregen. Op Stamford Bridge stond het lang 2-0, een treffer van Van Aanholt kwam te laat voor de uitclub: 2-1. Door de overwinning blijft Chelsea voorlopig in het kielzog van nummer vier Tottenham Hotspur.

Ongelukkig Palace geeft cadeautjes aan jarig Chelsea

Zelden zal het speelschema van Chelsea zo zwaar zijn geweest als in de afgelopen weken. De club trof achter elkaar Barcelona (Champions League), Manchester United en Manchester City (Premier League). In de competitie werd verloren van de clubs uit Manchester, op Stamford Bridge werd Barcelona in de achtste finale van het miljardenbal op 1-1 gehouden.

Tegen Crystal Palace zag manager Antonio Conte zijn Chelsea op gelukkige wijze uitlopen naar een 2-0 voorsprong. Een laag afstandsschot van Willian werd in de 25ste minuut lichtjes van richting veranderd, waarna de bal via de paal binnenviel.

Zeven minuten later maakte Martin Kelly op knullige wijze een eigen doelpunt. De verdediger van Palace wilde een schot wegwerken, maar via de rug van doelman Wayne Hennessey en zijn eigen knie belandde de bal achter zijn eigen doellijn.

Een opmerkelijk cadeautje op de verjaardag van Chelsea. De club werd op 10 maart 1905 opgericht, precies 113 jaar geleden. Door de vroege 2-0 voorsprong kon Chelsea het vier dagen voor return tegen Barcelona rustiger aan doen. Ex-Groninger Alexander Sørloth raakte aan het begin van de tweede helft wel de paal en in de slotfase werd het toch nog even spannend.

Een treffer van Sørloth werd na gevaarlijk spel van Riedewald afgekeurd en Van Aanholt was in de laatste minuut van de officiële speeltijd trefzeker. De Nederlander scoorde enkele dagen eerder ook tegen United (2-3 verlies), maar ook nu was zijn treffer alleen goed voor de statistieken.

The Blues komen door de winstpartij op twee punten van nummer vier Tottenham Hotspur, dat zondag in actie komt tegen AFC Bournemouth. De topvier van de Premier League krijgt aan het einde van het seizoen een ticket voor de groepsfase van de Champions League, de nummer vijf moet het doen met een plek in de Europa League. Chelsea speelt woensdag 14 maart in Camp Nou tegen Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.