Ongelukkig moment Sar wordt United fataal

Uitgerekend de altijd betrouwbare Edwin van der Sar leidde met één niet al te sterke actie de 2-1 nederlaag van Manchester United tegen AS Roma in. Maar het verschil is uiterst gering.

De ploeg van Alex Ferguson werd geconfronteerd met een furieus startend AS Roma, dat duidelijk op zoek ging naar een doelpunt om thuis zoveel mogelijk afstand te kunnen nemen. Na twee vrije trappen van Francesco Totti in de muur, maakte Paul Scholes zijn tweede domme overtreding (tegen de theatraal wegrollende Totti). Hij moest na zijn tweede gele kaart dan ook vertrekken.

Dat betekende dat Ole Gunnar Solskjær alleen in de punt van de aanval kwam te staan, met Wayne Rooney enigszins teruggetrokken aan de linkerkant. Na tien minuten met een man meer, wist het weinig creatief spelende Roma te scoren. Uit een voorzet van Alessandro Mancini (Roma's uitblinker) scoorde Rodrigo Taddei, hoewel ook United-verdediger Wes Brown de bal nog raakte.

Net als in de Engelse competitie kwam ManUnited niet veel aan de opbouw van achteruit toe. Oud-Ajacied Cristian Chivu startte alleen in de eerste helft al zes, zeven keer met de opbouw. Toch zouden de bezoekers in Rome aan de gelijkmaker komen. Een gedegen voorzet van Solskjær werd door Wayne Rooney zeer beheerst afgerond.

Maar United moest toch zwichten voor de Romeinse druk. Invaller Mirko Vucinic (foto) scoorde in de rebound, nadat Van der Sar de bal precies voor zijn voeten had gebokst na een zwabberende uithaal van Mancini.