Ongelooflijke recordreeks Celtic na 585 dagen ten einde

Reacties

Voor de spelers, supporters en iedereen die verder iets met Celtic te maken heeft was het zondag een vreemde dag. Voor het eerst sinds 11 mei 2016 verloor de Schotse grootmacht weer eens een wedstrijd op vaderlandse bodem. 'We wisten dat deze dag ooit eens zou gaan komen.'

Ongelooflijke recordreeks Celtic na 585 dagen ten einde

Celtic staat in Schotland op een eenzame hoogte en heeft nauwelijks last van concurrentie. The Hoops werden al zes jaar op rij kampioen en bleven in liefst 69 wedstrijden in Schotland (competitie en bekertoernooien) op rij ongeslagen, maar zondag kwam er dus een einde aan deze recordreeks. En het werd direct een harde nederlaag: Heart of Midlothian was met liefst 4-0 te sterk.

Brendan Rodgers leed zodoende zijn eerste nederlaag als manager van Celtic tegen een Schotse tegenstander. 'Ten eerste moet ik Hearts de complimenten geven. Ze waren de betere ploeg en hebben verdiend gewonnen', reageerde de coach tegenover de BBC. 'Maar ik wil ook mijn spelers feliciteren. Na 69 wedstrijden was dit de eerste nederlaag en natuurlijk doet dat pijn, maar ze kunnen trots zijn op deze prestatie. Ze zijn echt geweldig geweest in de afgelopen achttien maanden.'

De recordreeks van Celtic in cijfers:    
Wedstrijden op Schotse bodem:Gespeeld: 69Gewonnen: 60Gelijk: 9Verloren: 0
Premiership:Gespeeld: 56Gewonnen: 47Gelijk: 9Verloren: 0
     
Goals voor:197   
Clean sheets:38  

De ongelooflijke reeks van Celtic begon onder Rodgers' voorganger Ronny Deila, toen Celtic op de laatste speeldag van het seizoen 2015/16 Motherwell verpulverde (7-0). Onder Rodgers hielden The Hoops de concurrentie vrij gemakkelijk van zich af en begin november brak Celtic het eigen Britse record, door tegen St Johnstone (4-0) voor de 63e wedstrijd op rij ongeslagen te blijven in Schotland. Het record van 62 wedstrijden op rij zonder nederlaag stond al honderd jaar (sinds 1917) in de boeken.

De nieuwe recordreeks werd dit seizoen uitgebreid tegen Ross County (0-1), Motherwell (0-2, 1-1 en 5-1), Hibernian (2-2) en Hamilton Academic FC (3-1), voordat het zondag dus mis ging tegen Heart of Midlothian. Voor Hearts betekende dit de grootste overwinning op Celtic sinds 1895. Celtics laatste nederlaag in Schotland dateerde van 585 dagen geleden, op 11 mei 2016, toen het met 2-1 onderuit ging tegen St Johnstone.

Brendan Rodgers haalde zijn spelers na de nederlaag bij elkaar.
Brendan Rodgers haalde zijn spelers na de nederlaag bij elkaar.

Na het laatste fluitsignaal sprak Rodgers zijn spelers op het veld toe. 'Ze hebben een record neergezet dat mogelijk nooit meer gebroken zal worden', stelde de coach. 'We hebben nu op de reset-button gedrukt en proberen in de volgende wedstrijd weer drie punten te pakken. Nu de reeks over is, willen we zo snel mogelijk weer een wedstrijd winnen.' Celtic komt woensdagavond weer in actie in de competitie, thuis tegen Partick Thistle.

'Ik begrijp de teleurstelling in de groep, maar ik moest de spelers helpen herinneren dat ze echt iets ongelooflijks hebben gepresteerd', besloot Rodgers. 'We wisten dat deze dag ooit eens zou gaan komen. De reeks is nu voorbij en we moeten ons opladen voor de volgende wedstrijd.' In de Schotse Premier League heeft koploper Celtic twee punten meer dan achtervolger Aberdeen, terwijl het nog een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.