Ongelooflijke goal Pröpper levert Heracles punt op in Groningen

Heracles Almelo heeft zaterdag op ongelooflijke wijze een derde punt gepakt in een uitwedstrijd in dit seizoen. Op bezoek bij FC Groningen maakte Robin Pröpper op wonderlijke wijze de gelijkmaker: 3-3.

Pröpper maakte misschien wel het mooiste doelpunt van dit Eredivisie-seizoen, al is de vraag of hij het ook echt zo bedoelde. De verdediger van Heracles onderschepte een klein kwartier voor tijd aan de rechterkant van het veld de bal en leek een voorzet te willen gaan geven. Pröpper zag het speeltuig echter richting het vijandige doel vliegen, waar Groningen-keeper Sergio Padt verrast werd. Via de binnenkant van de paal werd het 3-3 en dat bleek tevens de eindstand te zijn.

Groningen baalde als een stekker; de gastheer dacht de overwinning eerder in de wedstrijd al in de tas te hebben. De ploeg van de vertrekkende hoofdtrainer Ernest Faber ging immers met een 3-1 voorsprong rusten. Na een matig begin en een paar halve kansjes opende Tom van Weert na een klein halfuur de score, door op aangeven van Jesper Drost binnen te tikken. Lang bleef deze voorsprong niet staan, want uit een snel genomen vrije trap schoot Jamiro Monteiro de 1-1 binnen.

'Zoals wel vaker zakte FC Groningen na rust volledig door het ijs'

Groningen moest opnieuw beginnen en ging uiteindelijk toch met een riante voorsprong rusten. Mimoun Mahi speelde een hoofdrol bij twee Groningen-doelpunten: eerst gaf de aanvaller voor en zag hij doelman Bram Castro de bal in de voeten van Drost tikken (2-1), vervolgens schoot hij na een handige passeerbeweging zelf de 3-1 binnen. Heracles-coach John Stegeman besloot om direct in de rust in te grijpen en bracht voor de tweede helft Paul Gladon en de teruggekeerde Brandley Kuwas in de ploeg.

Tweede helft
Heracles ging nu vol op de aanval spelen en Groningen kwam er in de tweede helft nauwelijks meer aan te pas. De aansluitingstreffer kwam dan ook niet als een verrassing en invaller Kuwas was met zijn assist op de intikker van Vincent Vermeij direct belangrijk voor Heracles. Kuwas kreeg kort na zijn assist ook direct een enorme kans om zelf te scoren, maar hij schoot voorlangs. Ruim tien minuten later viel de 3-3 alsnog. Pröpper maakte een goal die hij nooit meer zal vergeten.

Via Vermeij trok Heracles zelfs nog bijna aan het langste eind, maar dat leed bleef Groningen bespaard. De ploeg van Faber komt na het gelijkspel op 22 punten terecht; Heracles (dat nog steeds geen uitwedstrijd heeft gewonnen in dit seizoen) staat nu op 23 punten.