Ongekende finale-reeks Mourinho óf Sevilla eindigt vandaag

Reacties

Zowel Sevilla als AS Roma-trainer José Mourinho is bezig aan een ongekende reeks van gewonnen finales. Woensdagavond staan zij tegenover elkaar. Daarmee komt dus één winstreeks ten einde.

Ongekende finale-reeks Mourinho óf Sevilla eindigt vandaag
Sevilla
Sevilla
ns
1 - 1
AS Roma
AS Roma

Sevilla heeft deze eeuw een naam opgebouwd als 'meester van de Europa League'. De Spaanse club behaalde in de laatste twintig jaar zes keer de finale van de Europa League. En al die finales werden ook nog eens gewonnen. In 2006 van Middlesbrough, in 2007 van Espanyol, in 2014 van Benfica, in 2015 van Dnipro Dnipropetrovsk, in 2016 van Liverpool en in 2020 van Internazionale.

Ook Mourinho is bezig aan een imposante reeks. Hij won zijn laatste vijf Europese finales op rij. Dat begon in 2003 met FC Porto, toen het in de UEFA Cup-finale Celtic versloeg. Vervolgens won hij met Porto ook de Champions League-finale van Monaco in 2004. Met Internazionale versloeg hij Bayern München in de CL-finale van 2010, gevolgd door de gewonnen Europa League-finale van 2017 met Manchester United tegen Ajax. Vorig seizoen was hij met AS Roma te sterk voor Feyenoord in de eindstrijd van de Conference League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Woensdagavond om 21.00 uur gaan beide partijen proberen hun zegereeks in stand te houden. Hoewel Sevilla en AS Roma in eigen land matig presteren, hebben zij wel de finale van de Europa League gehaald. Sevilla staat elfde in La Liga, terwijl AS Roma de zesde plek bekleedt in Italië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.