Ongekende details Schalke 04-chaos: 'Auto Uth gesloopt, spelers geschopt'

Reacties

De chaos bij Schalke 04 is na de degradatie enorm. In Duitse media komen steeds meer details naar buiten van de gebeurtenissen op dinsdagavond toen de spelersbus werd opgewacht in Gelsenkirchen.

Ongekende details Schalke 04-chaos: 'Auto Uth gesloopt, spelers geschopt'
© Pro Shots

'Het gaat nog steeds niet zo goed ,' stamelde Gerald Asamoah bij ARD nadat hem werd gevraagd hoe het met hem ging nadat supporters van Schalke 04 de spelersbus hadden opgewacht na de degradatie. 'Ik was een van de eersten die uit de bus stapte. En ik was niet bang. Ik ken de fans al heel lang en ik ging ervan uit dat er niets zou gebeuren', zei Asamoah, maar dat bleek toch een misvatting. Het ging helemaal mis en Sportschau meldt nog meer details van wat er dinsdagavond allemaal misging.

Zo werd de auto van Mark Uth, voormalig speler van SC Heerenveen en Heracles Almelo, afgebroken totdat hij niet meer kon rijden. Suat Serdar werd lastiggevallen toen hij naar huis wilde rijden en een niet bij naam genoemde speler verbleef in een hotel op het terrein van Schalke 04, omdat de veiligheidssituatie dat vereiste. 

'Ik zag een van onze werknemers op de grond liggen en geschopt worden. De angst in de ogen van Mike Büskens (assistent-coach, red.) zal ik me voor altijd blijven herinneren', aldus Asamoah, die eerder ook al emotioneel had gereageerd op de degradatie van zijn club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eerder vertelde een speler ook al anoniem hoe het er aan toeging: 'We werden bekogeld met eieren. Er ging vuurwerk af en de fans vielen ons aan. We zijn gaan rennen. We hadden angst, pure angst. Ik ben gewoon gaan rennen. Sommigen van ons zijn geschopt. Ik ben geschokt en ik weet niet hoe we de komende wedstrijden nog kunnen spelen. Ik snap ook niet waarom we aan de fans werden overgeleverd. De politie stond gewoon beneden te wachten.'

De vraag is nu: hoe nu verder? De training van donderdag, en mogelijk ook die van vrijdag, werd geschrapt. Er zijn dit seizoen echter nog wel vier wedstrijden te spelen. Sportdirecteur Peter Knäbel snapt als er spelers liever niet meer willen spelen dit seizoen: 'De incidenten worden afgehandeld met de politie. De emotionele schade is nog veel groter dan de fysieke schade. Er zullen gesprekken plaatsvinden met de spelers om te kijken in hoeverre zij getraumatiseerd zijn. Ik kan leven met alle beslissingen. Het hang van ieder individu af.'

Schalke 04 heeft iets meer tijd om weer op adem te komen. De wedstrijd tegen Hertha BSC van komend weekend is uitgesteld, omdat de club uit Berlijn in quarantaine verkeert.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Hertha BSC
34
8
11
15
41-52
-11
35
15
Arminia Bielefeld
34
9
8
17
26-52
-26
35
16
1. FC Köln
34
8
9
17
34-60
-26
33
17
Werder Bremen
34
7
10
17
36-57
-21
31
18
Schalke 04
34
3
7
24
25-86
-61
16
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.