Ongekend sprookje: van verdediger naar held onder de lat bij stuntploeg

Reacties

Het verhaal van Jonathan Johansson is er een uit de buitencategorie. Woensdag voegde de 31-jarige doelman, tot voor kort nog acterend als centrale verdediger, een nieuw hoofdstuk toe aan een ongekend sprookjesboek.

Ongekend sprookje: van verdediger naar held onder de lat bij stuntploeg
Häcken
Häcken
ns
3 - 3
KÍ

De 31-jarige Zweed versperde de weg naar de derde kwalificatieronde van de Champions League voor zijn landgenoten van BK Häcken. De vierde penalty zag Johansson over gaan, de vijfde pakte hij op formidabele wijze. Namens KÍ Klaksvik werd de doelman, die een uiterst opmerkelijke route aflegde, zo opnieuw de grote held.

Dankzij het heldhaftige optreden van Johansson is Klaksvik de eerste ploeg ooit uit de Faeröer eilanden die zich plaatst voor een Europees hoofdtoernooi. Ook voor de wedstrijd van woensdag onderscheidde Johansson zich al. In de heenwedstrijd van het tweeluik met Häcken hield hij zijn doel schoon (0-0) en ook in de dubbele confrontatie met Ferencváros een ronde eerder schreef hij twee clean sheets bij.

Als je ziet waar hij vandaan komt, mag dat gerust een wonder heten. Begin 2022 besloot Johansson na een carrière in de lagere competities van Zweden en Noorwegen namelijk zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. Op het derde niveau van Noorwegen maakte hij een halfjaar later toch weer zijn opwachting. Maar ook dat avontuur duurde niet langer dan zes maanden.

Afgelopen april leverde hij een vriendendienst door op het vijfde niveau van Noorwegen zijn opwachting te maken. Merkwaardig genoeg niet als doelman, maar als veldspeler. Twee maanden later was de nood hoog bij KÍ Klaksvik en overtuigde de kampioen van de Faeröer eilanden hem toch weer de handschoen op te pakken.

Daar zal Johansson geen seconde spijt van hebben gehad. Met Klaksvik werkt hij nu toe naar de derde kwalificatieronde van de Champions League. Daarin zal Johansson dit keer een heldenrol op willen eisen tegen Molde FK, de kampioen van Noorwegen, het land waar hij jarenlang in de anonimiteit zijn wedstrijden afwerkte. Bij een eventuele uitschakeling tegen de Noren stroomt Klaksvik terug naar de kwalificatie voor de Europa League. Mocht het daarin misgaan, is Klaksvik Conference League-deelnemer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.